Pojas Gaze

UZNЕMIRUJUĆЕ! Pojavio se snimak na kojem militanti Hamasa ubacuju bombu u sklonište puno omladine

  • 10.10.2023. 21:29

Kamera je zabilježila užasavajući momenat kad je grupa militanata Hamasa ubacila bombu u sklonište gdje se prethodno sakrilo nekoliko mladih posjetilaca muzičkog festivala.

Jeziva scena zabilježena je malo prije osam sati u subotu nakon napada na festival elektronske muzike koji je održan u blizini kibuca Remi nadomak Pojasa Gaze.

Nekoliko posjetilaca, koji su uspeli da izbjegnu smrt na festivalu, sakrilo se u betonskom skloništu na auto- putu u blizini kibuca, međutim, militanti su ih brzo otkrili.

Izrael: Hitna evakuacija stanovništva iz Metula, situacija izmiče kontroli

Izrael: Hitna evakuacija stanovništva iz Metula, situacija izmiče kontroli

Na snimku je zabilježen uznemirujući trenutak kad su ubacili granatu u bunker. Vidi se i kako jedan mladić istrčava da pronađe spas, međutim, odmah je upucan.

Izraelska spasilačka služba ZAKA navodi da je na lokaciji gdje je održan festival pronađeno više od 260 tijela. Vjeruje se da je nekoliko desetina posjetilaca uzeto za taoce i njihova sudbina za sada nije poznata.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Tajne muzeja (R)

    ''Tajne muzeja (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.