Sve se odigralo pred očima djece

Upao nepozvan na rođendansku žurku kćerke (6), pa njenoj majci pucao u glavu

  • Izvor: Telegraf
  • 17.09.2024. 13:42

Muškarac iz Teksasa optužen je da je pucao svojoj bivšoj ženi u lice pred njihovom djecom, i to nakon što je nepozvan upao na rođendansku proslavu jednog od njihove djece.

Džalin Dž. Forman (27) optužen je za ubistvo Džejlen Vitlok (25), objavila je u nedjelju policija Hjustona. Vitlok je preminula nakon što je upucana u lice u svojoj kući dok su ona i njena djeca slavili rođendan njenog šestogodišnjeg djeteta, javlja Law&Crime.

Prema krivičnoj prijavi, Forman je došao na vrata kuće u kojoj je živjela Vitlok neposredno prije 20.30 časova. Navodno je pokušavao da uđe u kuću kako bi dao rođendanski poklon svojoj kćerki, ali mu je ona rekla da ne može da uđe.

Njen dečko, s kojim je bila u vezi oko godinu dana, otvorio je vrata, a on i Forman su počeli da se svađaju zbog prethodnog incidenta u kojem je Forman pucao na kuću Vitlokove.


Forman je "provocirao i pričao o tuči, pucnjavi, te pozivao da izađu napolje i bore se!, navodi se u prijavi. Foreman je potom "postao agresivniji i vratio se do svog kamioneta parkiranog ispred kuće", dok su djeca Vitlokove "bila zajedno kod ulaza u kuću".

Kako je Forman nastavio da viče, dečko Vitlokove otišao je do kuhinje po oružje jer je Forman "stalno pričao o pucnjavi i borbi".

Dečko je rekao da je, dok se vraćao prema vratima, Forman otvorio vatru, piše u prijavi. On je uzvratio pucnjavu. U tom trenutku, Vitlok je navodno "viknula njegovo ime i zgrabila djecu koja su bila blizu vrata".

Nakon što je zatvorio vrata, njen dečko je vidio da je Vitlok upucana i da leži na podu. "Rekao je djeci da se popnu na sprat", navodi se u prijavi.

Još jedan svjedok, komšija, rekao je policiji da je vidio muškarca, kasnije identifikovanog kao Forman, kako dolazi u bijelom "ševroletu", izlazi iz automobila i viče prema kući prije nego što je "pucao najmanje pet".

"Ne plašim te se", navodno je vikao Foreman, prema riječima svjedoka. "Znam gdje živiš", dodao je.

Snimci nadzorne kamere navodno prikazuju beli SUV kako odlazi sa lica mjesta, a zatim se vraća nekoliko trenutaka kasnije. Još jedan svjedok rekao je policiji da je vidio Formana kako drži pištolj.

"Napuniću ponovo, izađi napolje, da završimo ovo", navodno je rekao Forman, prema riječima svjedoka.

Forman je pobjegao s lica mjesta događaja u bijelom "ševroletu".

U danima nakon pucnjave, policija je brzo identifikovala Formana kao osumnjičenog, iako ga nisu odmah imenovali.

"Uvjereni smo da ćemo, naravno, pronaći ovu osobu", izjavio je poručnik hjustonske policije R. Vilkens u petak, prema izvještajima NBC filijale KPRC iz Hjustona.

"Nadamo se, ako je pametan, da će se predati i objasniti nam zašto je učinio to što je učinio", dodao je on.

Policija još uvijek traga za Formanom.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: