Mančester

Ukrcao se u pogrešan avion pa uhapšen

  • Izvor: Indeks
  • 06.10.2024. 17:59

Na aerodromu u Mančesteru odgođen je let nakon što se muškarac "pogrešno" ukrcao u avion, objavio je danas niskotarifni avioprevoznik "EasyJet“.

BBC piše da je putnik sa aerodroma trebao letjeti drugim letom "EasyJet“, ali je greškom ušao na let za Milano. Do incidenta je došlo u petak naveče.

Svi su se putnici morali iskrcati iz aviona jer su obavljene dodatne provjere u skladu sa standardnom procedurom. Policija je saopštila da se "muškarac ukrcao na let bez ispravne dokumentacije" te je uhapšen.

"Dodatne provjere"

U avionu nije pronađeno ništa sumnjivo i ništa ne sugeriše da je incident povezan s terorizmom, objavila je policija. 

Portparol "EasyJet“ rekao je da je let bio "podvrgnut dodatnim provjerama, u skladu sa procedurama, zbog putnika koji se pogrešno ukrcao na let".

"Bezbjednost i zaštita su naš najveći prioritet i stoga radimo s našim partnerima na aerodromu Mančester kako bismo shvatili kako se uspio ukrcati na let", dodaju.

Portparol policije rekao je sinoć da je muškarac u dvadesetima uhapšen pod sumnjom da se "namjerno skrivao u avionu bez dozvole". Portparol "EasyJet“ rekao je da "ne mogu otkrivati detalje dok istraga traje".

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: