Uz još troje ljudi

Uhapšen zamjenik ministra zbog uzimanja mita!

  • 12.08.2024. 11:08

Neimenovani zamjenik ukrajinskog ministra odbrane optužen je za uzimanje mita vrijednog pola miliona dolara i uhapšen je uz troje navodnih saučesnika, saopšteno je iz ukrajinske Službe bezbjednosti.

Zvaničnik, čije ime nije objavljeno u javnosti, navodno je tražio od zvaničnika rudarske industrije da mu plate da prebaci opremu iz rudnika iz regiona Donjecka ka basenu uglja na zapadu Ukrajine.

Zaharova: Teroristi iz Ukrajine započeli nuklearni teror

Zaharova: Teroristi iz Ukrajine započeli nuklearni teror

"Sporna oprema je jedinstvena i rijetka a pripada jednoj od državnih kompanija koje se nalaze u Pokrovsku, jednom od najaktivnijih oblasti sukoba na istoku Ukrajine. U proljeće ove godine, predstavnici industrije su od zamjenika ministra energije tražili dozvolu za evakuaciju opreme iz zone sukoba i da ih upotrebe u drugim regionima", navodi se u saopštenju.

Dok Ukrajinci grcaju u krvi, Zelenski kupuje hotele za desetine miliona evra

Dok Ukrajinci grcaju u krvi, Zelenski kupuje hotele za desetine miliona evra

U saopštenju se navodi da je zvaničnik, čija je dužnost, između ostalih, očuvanje rudarske opreme, tražio novac za prebacivanje a novac je dobio uz pomoć tri navodna saučesnika, koji su svi uhvaćeni prilikom izvršenja spornog krivičnog dijela.

Nije objavljen identitet četvoro optuženih.

Međutim, poslanik iz redova opozicije Jaroslav Željeznjak imenovao je uhapšenog ministra kao Oleksandra Hejla, prenosi Srna.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

    'Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Keto Kuhinjica

    ''Keto Kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.