Dortmund

U Njemačkoj uhapšena banda iz BiH: Počinili 22 krađe

  • 10.11.2023. 08:14

Pripadnici policije Dortmunda priveli su juče četvoročlanu džeparošku banda, koju mahom čine državljani BiH, a koji se terete za 22 pljačke posljednjih pet mjeseci.

Kako prenose njemački mediji, uhapšene su tri žene i jedan muškarac, od kojih su njih troje iz BiH. Oni su uglavnom džeparili po stanicama javnog prevoza, a meta su im bili penzioneri. Imali su uigrani sistem, tako što su dvoje uvijek odvlačili pažnju žrtvi, a drugo dvoje bi uzimalo novčanik i ostale vrijednosti.

Šmita vrijeđaju činjenice, priča nerealno

Šmita vrijeđaju činjenice, priča nerealno

Karticama žrtava su podizali gotovinu na bankomatima, ali i kupovali luksuznu robu. Na policijskom radaru prvi put su se pojavili u junu mjesecu, da bi tokom opsežne istrage policijaci otkrili da ih je više u grupi.

Zagreb: Traži se samo voda iz česme, kafa i alkohol

Zagreb: Traži se samo voda iz česme, kafa i alkohol

Bandu su činili dvije 21-godišnjakinje iz BiH, 18-godišnjak iz BiH i 24-godišnjakinja iz Holandije. Nakon hapšenja, policija je u njihovim stanovima pronašla gotovinu, mobilne telefone kao i ostalu vrijednu robu koju su uzeli od žrtava ili kupili njihovim bankovnim karticama, pišu Nezavisne.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?