Poginula 102 putnika

U Indiji poslije 56 godina pronađeno tijelo muškarca koji je poginuo u avionskoj nesreći

  • Izvor: Tanjug
  • 13.10.2024. 09:04

Porodica Tomasa Čerijana, koji je poginuo prije 56 godina u avionskoj nesreći u Indiji, poslije više decenija čekanja primila je vijest da je njegovo tijelo pronađeno.

Neočekivane vijesti dobili su iz policijske stanice u južnoj indijskoj državi Kerala, odakle je Tomasu Tomasu javljeno da je tijelo njegovog starijeg brata najzad pronađeno, prenio je BBC.

Čerijan se nalazio među 102 putnika u avionu vazduhoplovnih snaga Indije koji se srušio 1968. zbog loših vremenskih uslova u planinskom regionu.

Godinama se avion vodio kao nestao a njegova sudbina je bila nepoznata.

Tim planinara pronašao je, međutim, 2003. telo jednog od stradalih putnika.

Nakon toga, organizovano je više potraga vojske tokom kojih je pronađeno još osam tela, a 2019. u planinama u regionu Kašmira nađena je I olupina aviona.

Avionska nesreća iz davne 1968. još jednom je privukla pažnju javnosti, pošto je indijska vojska našla još četiri tela među kojima i Čerijanovo.

Njegov mlađi brat izjavio je nakon što je primio tu vest da se osetio kao da je gušenje dugo 56 godina iznenada nestalo.

- Konačno sam mogao opet da dišem - ispričao je on.

Čerijan je imao samo 22 godine u vreme nesreće, a vojnim avionom je krenuo na svoje prvo postavljenje na terenu u regionu Himalaja zvanom Leh.

Kada je prvo tijelo stradalih u udesu pronađeno 2003, njegovo ime je konačno uklonjeno sa spiska nestalih i navedeno je da je poginuo.

Pratite nas i putem Vibera