Tenzije

Tri francuska ratna aviona pokušala da naruše granicu sa Rusijom

  • Izvor: Kurir
  • 05.03.2024. 18:54

Ruski lovac Su-27 se podigao u vazduh pošto su otkrivena tri vazdušna cilja u Crnom moru i spriječio kršenje ruske granice u Crnom moru, potvrdili su u ruskom Ministarstvu odbrane.

Tri francuska ratna aviona pokušala su da naruše rusku granicu u Crnom moru, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Međutim, ruski Su-27 spriječio je francuske avione da naruše granicu u Crnom moru, naveli su u ruskom Ministarstvu odbrane.

"Ruski lovac Su-27 se podigao u vazduh nakon što su otkrivena tri vazdušna cilja – francuska letjelica za radarsko otkrivanje i kontrolu velikog dometa Е-3F i dva višenamenska lovca 'rafal-s' Vazduhoplovnih snaga Francuske", rekli su u Ministarstvu.

Karlson upozorio Vašington: Doživjećete sudbinu Rimskog carstva

Karlson upozorio Vašington: Doživjećete sudbinu Rimskog carstva

"Avionima Francuskih vazduhoplovnih snaga nije dozvoljeno kršenje ruske granice iznad Crnog mora", poručuju iz Ministarstva.

Kada se ruski lovac približio, strani ratni avioni su skrenuli sa pravca u kom su do tada letjeli, prema granici Ruske Federacije, i napustili vazdušni prostor iznad Crnog mora, navodi se u saopštenju Ministarstva.

London gubi živce, zavladala je opšta panika: ‘Rusi su identifikovali najslabiju kariku!‘

London gubi živce, zavladala je opšta panika: ‘Rusi su identifikovali najslabiju kariku!‘

"Ruski avion se bezbjedno vratio na aerodrom sa kog je poletio. Let ruskog lovca izveden je u strogom skladu sa međunarodnim pravilima za korišćenje vazdušnog prostora iznad neutralnih voda, bez prelaska vazdušnih puteva ili opasnog približavanja avionima strane države", potvrdili su u Ministarstvu.

(Kurir)

Pratite nas i putem Vibera