Amerika

Tramp: Putin me uvrijedio

  • Izvor: SRNA
  • 08.09.2024. 08:49

Republikanski predsjednički kandidat Donald Tramp rekao je da je bio "veoma uvrijeđen" kada je ruski predsjednik Vladimir Putin govorio u prilog njegovoj izbornoj rivalki, potpredsjedniku SAD Kamali Haris.

Govoreći na predizbornom skupu u gradu Mozini, u državi Viskonsin, Tramp je kritikovao Bijelu kuću zbog, kako je rekao, lažne tvrdnje o ruskom miješanju u izbore.

"O, ne, opet Rusija, iznova i iznova", rekao je Tramp, insistirajući da se sukob u Ukrajini nikada ne bi dogodio da je on bio predsjednik u to vrijeme.

Jedan sastojak je tajna savršenog ajvara

Jedan sastojak je tajna savršenog ajvara

On je rekao da je dobro poznavao Putina.

"I znate, on je podržao - ne znam da li ste vidjeli prije neki dan - podržao je Kamalu. Bio sam veoma uvrijeđen zbog toga. Pitam se zašto je podržao Kamalu", rekao je Tramp.

On je rekao da je Putin "šahista".

"Pitam sa da li je o Harisovoj govorio sa osmijehom na licu", dodao je Tramp.

Upitan tokom međunarodnog ekonomskog foruma u ​​Vladivostoku u četvrtak, 5. septembra, da li ima favorita na američkim izborima, Putin je rekao da će podržati Harisovu.

Dijete ispalo iz auta usred vožnje: Prolaznik sve snimio

Dijete ispalo iz auta usred vožnje: Prolaznik sve snimio

Putin je rekao i da je Tramp uveo više sankcija Rusiji nego bilo koji predsjednik koji je bio prije njega i sugerisao da bi se Harisova možda uzdržala od takvih mjera.

Neki američki mediji, među njima i Si Еn Еn, sugerisali su da je ruski lider "jednostavno trolovao" Harisovu.

Putinov portparol Dmitrij Peskov odbio je da precizira šta je predsjednik mislio, rekavši da unutrašnja politika SAD nije prioritetno pitanje za Kremlj.

Sama Kamala Haris nije komentarisala ovo pitanje, dok je Bijela kuća saopštila da Putin ne bi trebalo da favorizuje nijednog kandidata, podsjeća "Raša tudej".

Pratite nas i putem Vibera