Predsjednik SAD

Tramp naredio detaljnu istragu Epstajnove smrti

  • 13.08.2019. 22:51

Predsjednik SAD Donald Tramp naredio je da se sprovede detaljna istraga o okolnostima u vezi sa smrću američkog bogataša Džefrija Epstajna u pritvornoj jedinici u Njujorku.

On je novinarima u Nju Džersiju rekao da državni tužilac SAD sprovodi punu istragu u vezi sa smrću Epstajna koji je u pritvoru čekao početak suđenja na osnovu optužbi za trgovinu ljudima i seksualno zlostavljanje.

"Praktično, ono što govorimo jeste da želimo istragu. Želim punu istragu. To je ono što naš državni tužilac, naš sjajni državni tužilac radi. On sprovodi punu istragu", istakao je Tramp.

Izjave američkog predsjednika uslijedile su nakon što je državni tužilac SAD Vilijam Bar ranije danas obećao da će sprovesti istragu o smrti Epstajna i da je naredio inspektorima američkog Ministarstva pravosuđa da ispitaju slučaj, piše "Sputnjik".

Epstajn, u čije prijatelje su se ubrajali i bivši predsjednik SAD Bil Klinton i britanski princ Endru, uhapšen je 6. jula.

Bivši finansijer teretio se da je u svojim vilama u Njujorku i Floridi između 2002. i 2005. godine organizovao žurke na kojima je podvodio maloljetnice.

On se izjasnio da nije kriv.