Putnici "zarobljeni" na aerodromima

Tehnološki kvar napravio haos na aerodromima širom svijeta: Otkazani brojni letovi

  • Izvor: Telegraf
  • 19.07.2024. 10:40

Brojne kompanije, banke, avio-kompanije, telekomunikacione kompanije, TV i radio stanice i supermarkete, isključene su sa mreže zbog navodnog značajnog prekida rada kompanije Majkrosoft.

Ovo je izazvalo brojne probleme, koji se trenutno najviše primjećuju na aerodromima gdje se stvaraju ogromne gužve.

Na erodromu Goa nalazi se kolona putnika, koji sa koferima čekaju na svoj let. Video koji je podijelila novinska agencija PTI prikazuje putnike zaglavljene na aerodromu nakon tehničkog kvara sa sistemom za prijavu.

Prestanak rada Majkrosoftovog ažuriranja uticao je i na letove berlinskog aerodroma, koji su obustavljeni zbog 'tehničkog problema', prenosi AFP.

Banke, mediji i brojne firme pogođeni padom sistema širom svijeta

Banke, mediji i brojne firme pogođeni padom sistema širom svijeta

Takođe, prijavljen je manji uticaj prekida rada za terminale 2 i terminale 3 aerodroma IGI u Delhu. Prema riječima zvaničnika aerodroma, ručne karte za ukrcavanje daju avio-kompanije.

Svi španski aerodromi su pogođeni havarijom, prenosi AFP, pozivajući se na jednog operatera.

Oglasio se Majkrosoft o padu sistema

Oglasio se Majkrosoft o padu sistema

Japanski aerodrom Narita istakao je da avio kompanije kao što su Jetstar, Jeju Air, Kantas, HK Еkpres i Spring Japan imaju problema sa svojim sistemima, takođe.

Majkrosoft 365 je objavio na mreži "X" da kompanija 'radi na preusmjeravanju pogođenog saobraćaja na alternativne sisteme kako bi ublažila uticaj na efikasniji način. Ipak, kompanija nije otkrila uzrok.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?