Sutra u Izraelu šefovi diplomatija Njemačke, Slovačke i Češke

  • 19.05.2021. 20:04

Izraelsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da će sutra u Izrael doputovati šefovi diplomatija NJemačke Hajko Mas, Češke Jakub Kulhanek i Slovačke Ivan Korčok.

U saopštenju se navodi da diplomate stižu na poziv izraelskog ministra spoljnih poslova Gabija Aškenazija "kako bi izrazili solidarnost i podršku" Izraelu tokom kampanje protiv militanata u Pojasu Gaze.

Ministri će se sastati sa Aškenazijem i potom će posjetiti lokacije na koje su pali projektili ispaljeni iz Pojasa Gaze.

U saopštenju iz njemačkog Ministarstva spoljnih poslova ističe se da će pažnja Masa tokom posjete biti usmjerena na trenutnu eskalaciju na Bliskom istoku i međunarodne napore za okončanje nasilja.

U saopštenju se ističe da će se Mas, takođe sastati sa ministrom odbrane Benijem Gancom i predsjednikom Ruvenom Rivlinom, te da će otići u Ramalu radi susreta sa palestinskim premijerom Muhamedom Štajehom.

  • 10:55 Serija: Istine i laži (R) (12+)

    ''''''''''''Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Mikrodržava: Malta, dokumentarni program (R)

    'Mikrodržava: Malta, dokumentarni program (R)

  • 13:15 Agrar (R)

    ''Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu, kao i mnoštvo zlata vrijednih savjeta, te priče o vrijednim poljoprivrednicima, domaćinima, i plodovima njihovog rada