Korisno

Stavite ovu biljku u svoj dom i miševi se nikada neće pojaviti

  • Izvor: Agencije
  • 25.07.2024. 16:28

Problem sa miševima je gori nego što ste mislili. Čak i ako izgledaju nevini, miševi mogu oštetiti vaš dom, pa čak i stvoriti opasne uslove.

Međutim, ako pokušavate da se otarasite ili spriječite ulazak miševa, ne znači nužno da morate kupovati gomile mišolovki i sira. Miševi se mogu lako izbjeći u vašem domaćinstvu jednostavnim dodavanjem mirisa peperminta u uglove gd‌je se skupljaju, piše The Family Handyman.

Iako prirodna rješenja nisu uvijek rješenje kada se otarasite štetočina (kao što je korišćenje krastavaca da se riješite bubašvaba, zajedno sa mnogim drugim metodama koje ne ubijaju bubašvabe), pepermint je više nego uspješan prirodni lijek. Ovo ima veze sa prirodom miševa, koji se uglavnom oslanjaju na čulo mirisa umjesto na vid. Miševi imaju nevjerovatno loš vid, ali jak, oštar njuh.

Pepermint ima jak miris, miris koji miševi ne vole. Prema Viktoru Pestu, pepermint sadrži veoma jaka jedinjenja mentola koja iritiraju njihove nosne šupljine. Dašak peperminta sigurno ih drži podalje.

Možete koristiti dva načina da unesete miris peperminta u svoj dom. Prvi je uzgajanje biljaka mente i ostavljanje po kući. Prije svega, miris ih odvraća od ulaska ili lutanja. Kao bonus, s vremena na vrijeme možete iskidati mentu i začinite svoja omiljena jela, prenosi Jutarnji.hr.

Ako vam se ne sviđa dom pun biljaka mente, možda biste radije koristili ulje od peperminta. Poprskajte eterično ulje u različitim dijelovima vašeg doma kojima miševi mogu pristupiti. Ako pokušavate da uhvatite miševe, strateški prskajte ulje mente na mjestima gd‌je nema mišolovki. U teoriji, ovo bi trebalo da ih odvede tamo gd‌je ste ga postavili.

Ako imate kućne ljubimce ili malu d‌jecu, budite oprezni sa eteričnim uljem. Mnoga esencijalna ulja mogu biti toksična za njih. Uvijek držite bocu van njihovog domašaja i pokušajte da im ograničite pristup mjestima gd‌je ste prskali ulje, prenosi Еspreso.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Putuj, probaj, zavoli (R)

    '‘Putuj, probaj, zavoli (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.