Tom Koton

Senator traži istragu protiv četiri medijske kuće

  • Izvor: SRNA
  • 10.11.2023. 19:59

Republikanac senator Tom Koton optužio je četiri velika medija i njihove novinare da su učestvovali u napadu Hamasa na Izrael 7. oktobra i zatražio od američkog državnog tužioca Merika Garlanda da otvori istragu o nacionalnoj bezbjednosti protiv njih.

"Pišem u vezi sa izvještajima da su takozvani `novinari` zaposleni u kućama AP, Si-Еn-Еn, listu Njujork tajms i Rojtersu pratili teroriste Hamasa u Izrael tokom terorističkog napada 7. oktobra. Ove osobe su gotovo sigurno znale za napad unaprijed, pa su čak i učestvovale prateći teroriste Hamasa tokom napada i snimajući gnusna djela", navodi se u otvorenom pismu Kotona.

On je pozvao Ministarstvo pravde da odmah otvori istragu u domenu nacionalne bezbjednosti protiv ovih medija.

Takođe, Koton tvrdi da zna za najmanje jedan slučaj u kojem je novinar koji radi za jedan od ovih medija čak napravio selfi na kojem ga je jedan od lidera Hamasa koji je planirao napad na Izrael poljubio u obraz.

Nevladina organizacija "Pošteno izvještavanje" optužila je fotoreportere ovih novinskih agencija, koji su snimili Hamasove borce kako se infiltriraju u Izrael i ubijaju civile 7. oktobra, da su umiješani u napad.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Revolucija 1917

    'Revolucija 1917

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program