Suosnivač čuvene rok grupe "Pink flojd"

Rodžer Voters: Ukrajince šalju u topovsko meso da bi Zelenski mogao da kupi još jedno imanje

  • 20.07.2024. 16:11

Suosnivač čuvene rok grupe "Pink flojd" i aktivista za ljudska prava Rodžer Voters izjavio je da će Kijev regrutovati još stotine hiljada muškaraca za "topovsko meso", kako bi Vladimir Zelenski mogao da kupi još jedno imanje u Toskani i penzioniše se.

"Čujem da se u Ukrajini sada mobiliše još 100.000 ili 200.000 duboko nevoljnih ukrajinskih muškaraca i mladića da budu ubijeni i da se koriste kao topovsko meso. Zašto? Da bi Zelenski mogao da kupi još jedno imanje okruženo čempresima u Toskani ili negdje (drugdje) i da se penzioniše sa svojim milijardama, što će se uskoro dogoditi", rekao je Voters na podkastu "Sirova politika" (Raw Politik).

On je takođe ponovio svoj stav da je ruska vojna operacija isprovocirana, kao što je rekao pred Savjetom bezbjednosti Ujedinjenih Nacija u februaru 2023. godine, prenose "RIA Novosti". On je tom prilikom takođe pozvao predsjednika SAD Džozefa Bajdena, predsjednika Rusije Vladimira Putina, i Vladimira Zelenskog da započnu mirovne pregovore. 

U nedavnom intervjuu za RT, Voters je istakao da je sukob mogao biti u potpunosti izbjegnut da je Zapad bio "spreman da pregovara i sasluša obje strane".

On je istom prilikom ocijenio da je "zveckanje oružjem" zapadnih lidera "suludo" pošto svijet dovodi u rizik od "još jednog svjetskog rata".


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 17:50 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.

  • 18:20 Čarolija Republike Srpske (ep.04)

    ''Čarolija Republike Srpske (ep.04)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.