Drama u vazduhu

Putnik tokom leta pokušao da otvori vrata, avion hitno prizemljen

  • Izvor: Telegraf
  • 31.05.2024. 12:59

Na letu "EasyJet-a" izbio je haos nakon što je pijani putnik pokušao da otvori vrata dok je avion bio u vazduhu.

Policija je čekala na pisti aerodroma Alikante u Španiji i uhapsila 28-godišnjaka koji je bio toliko pijan da nije shvatio da je letjelica još uvijek u vazduhu.

Ostali putnici su pomogli posadi tako što su razjarenog muškarca obuzdali tokom tuče u kojoj je ugrozio bezbjednost leta.

Prema izvještajima, putnik je već bio pijan kada je ušao u avion, ali mu se stanje "pogoršalo tokom leta". Situacija je eskalirala kada se potukao sa drugim putnicima nakon što ih je vrijeđao. Pokušao je da udari člana osoblja ali su onda svi prisutni pokušali da zaustave haos.

U jeku tuče, pijani muškarac je pokušao da otvori vrata aviona da bi izašao, a da nije bio svjestan da su u toku leta, a zatim je pokušao da pristupi pilotskoj kabini.

Kako navode lokalni mediji, kapetan je kontaktirao kontrolni toranj Alikantea da ih upozori da na letu imaju pijanog putnika, kojeg su morali da imobiliziraju zbog ugrožavanja bezbjednosti u nekoliko navrata.

Po slijetanju aviona, pijani muškarac je uhapšen.

Aerodrom Alikante je jedan od onih koji registruju najviše sukoba sa putnicima. Samo prošle godine bilo je 184 pritužbi - ispred je bila samo Tenerife Sur-Reina Sofija, sa 189.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem Vibera