Ruski predsjednik

Putin se oglasio u toku noći - pričao o promjeni nuklearne doktrine

  • Izvor: Jutarnji.hr
  • 26.09.2024. 07:43

U kasnom sinoćnom obraćanju, ruski predsjednik Vladimir Putin najavio je promjenu ruske nuklearne doktrine.

Naime, kako piše Bi-bi-si, Putin kaže da bi Rusija napad nenuklearne države koju podržava država sa nuklearnim oružjem smatrala “zajedničkim napadom”, što se može protumačiti kao prijetnja upotrebom nuklearnog oružja u ratu u Ukrajini.

U ključnim riječima u srijedu uveče, ruski predsjednik je rekao da njegova vlada razmatra promjenu pravila i preduslova oko kojih bi Rusija koristila svoj nuklearni arsenal.

Srbija uputila pismo generalnom sekretaru UN zbog Denisa Bećirovića

Srbija uputila pismo generalnom sekretaru UN zbog Denisa Bećirovića

Ukrajina je nenuklearna država koja dobija vojnu podršku od SAD i drugih nuklearno naoružanih zemalja.

Nuklearni rat

Putinovo obraćanje dolazi u trenutku kada Kijev traži odobrenje za upotrebu zapadnih raketa dugog dometa protiv vojnih lokacija u Rusiji.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski otputovao je ove ned‌jelje u SAD i trebalo bi da se sastane sa američkim predsjednikom Džoom Bajdenom u Vašingtonu u četvrtak, gd‌je se očekuje da će pomenuti zahtjev Kijeva biti na vrhu dnevnog reda.

Iran stoji iza pokušaja ubistva Trampa?

Iran stoji iza pokušaja ubistva Trampa?

Ukrajina je ove godine prodrla na rusku teritoriju i želi da gađa vojne baze unutar Rusije iz kojih se, kako tvrde, šalju projektili u ukrajinske gradove.

Poslije Putinovog obraćanja, brzo je reagovao i zvanični Kijev. Šef kabineta Vladimira Zelenskog, Andrij Jermak, izjavio je da “Rusiji ne preostaje ništa drugo nego da uplaši svijet nuklearnim ucjenama”.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: