"Nismo počeli rat, ali ćemo ga okončati"

Putin: Ruske nuklearne snage u stanju pune borbene gotovosti

  • 29.02.2024. 10:42

Nuklearne snage Rusije nalaze se u stanju pune borbene gotovosti, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin u obraćanju Saveznoj skupštini zemlje.

„Strateške nuklearne snage su u stanju pune borbene gotovosti za garantovanu upotrebu“, precizirao je on.

Hipersonični raketni sistem morskog baziranja „cirkon“ već je korišćen u borbi, ovaj sistem je u upotrebi, rekao je predsjednik Rusije.

Uživo: Putin se obraća Federalnoj skupštini

Uživo: Putin se obraća Federalnoj skupštini


„Takođe je u borbi već korišćen hipersonični udarni sistem morskog baziranja ‘cirkon’, o kome se nije govorilo u obraćanju skupštini 2018. godine. Ali ovaj sistem je već u upotrebi“, naglasio je Putin, a prenosi Sputnjik.

Završavaju se ispitivanja krstareće rakete „burevesnik“ i sistem „posejdon“, koji su potvrdili svoje jedinstvene karakteristike, rekao je predsjednik.

Putin je istakao i da su rakete „sarmat“ isporučene trupama i Rusija će ih uskoro demonstrirati u oblastima gdje se nalaze na borbenom dežurstvu.

Prema njegovim riječima, najnoviji ruski sistemi naoružanja potvrdili su svoje visoke, jedinstvene karakteristike.

Tvrdnje da se Rusija sprema da napadne Еvropu Putin je nazvao glupošću.

Ruski vojnici danas djeluju nepokolebljivo i požrtvovano na frontu, ocijenio je ruski lider.

„Zaštita i jačanje suvereniteta danas se odvija u svim pravcima. I prije svega, naravno, na frontu, gdje se naši vojnici bore nepokolebljivo i požrtvovano“, rekao je Putin.

On je istakao da Rusija nije započela rat u Donbasu, ali će učiniti sve da ga okonča, iskoreni nacizam i riješi probleme specijalne operacije, rekao je šef Ruske Federacije.

„Višestruko su povećane borbene sposobnosti oružanih snaga, naše jedinice čvrsto drže inicijativu. Oni samouvjereno napreduju u nizu operativnih pravaca i oslobađaju nove teritorije“, dodao je Putin.

Pratite nas i putem Vibera