Istakao dva cilja

Prve riječi lidera Hezbolaha: "Izrael je slab kao paukova mreža"

  • 03.11.2023. 15:20

Izrael je slab i krhak kao paukova mreža, rekao je lider Hezbolaha Hasan Nasralah koji se danas obratio javnosti prvi put od početka rata između Izrael i Hamasa.

"Morao je da se desi veliki događaj koji bi uzdrmao uzurpatorski entitet i njegove pristalice u Vašingtonu i Londonu, i tada se dogodila blagoslovena operacija 7. oktobra. Veliku operaciju 'Potop Al-Aksa' izveli su stoprocentno Palestinci", rekao je on.

Lider Hezbolaha je rekao da Iran nije igrao ulogu u organizaciji operacije, kao i da su lideri pokreta otpora ti koji donose odluke.

Vagner stiže u pomoć Hezbolahu?

Vagner stiže u pomoć Hezbolahu?

On je optužio SAD da stoje iza nestabilnosti na Bliskom istoku, kao i da spriječavaju postizanje prekida vatre. "SAD moraju preuzeti odgovornost i biti kažnjene", rekao je on.

Lider Hezbolaha ono što se sada dešava u Gazi nazvao "odlučujućom bitkom" koja nije nalik na prethodne ratove, dodajući da to zahtijeva "odgovornost svih".

Nasralah je takođe istakao dva cilja: prvi je da se zaustavi rat u Gazi, a drugi je da Hamas odnese pobjedu.

Lider Hamasa je rekao da je Hezbolah ušao u bitku 8. oktobra, dan nakon što je Hamas pokrenuo iznenadni napad na Izrael.

On kaže da svakodnevna razmjena vatre sa izraelskim snagama duž libanske granice možda izgleda skromno, ali je veoma važna, nazivajući je bez presedana od 1948. godine.

Nova prijetnja Hezbolaha, očekuje se govor lidera: Šta će biti sutra?

Nova prijetnja Hezbolaha, očekuje se govor lidera: Šta će biti sutra?

Nasralah je takođe potvrdio da je do sada stradalo 57 boraca Hezbolaha.

Nasralah je rekao da im ne smeta što je operacija izvedena u tajnosti, dodajući da su uslovi u Palestini posljednjih godina bili su izuzetno teški, posebno sa ovom "ekstremističkom, glupom i divljom vladom".

On je rekao da činjenica da su mnogi svjetski lideri i ministri posjetili Izrael u danima nakon napada pokazuju koliko je ta zemlja nestabilna i slaba.

Lider Hezbolaha je rekao da Izrael može da vrati zarobljenike u Gazi kroz pregovore.

Nasralah kaže da je Hamasova operacija započela "novu istorijsku fazu u borbi protiv Izraela", a odluku palestinske grupe da započne akciju nazvao je "ispravnom, mudrom i hrabrom", dodajući da je došla u pravom trenutku.

Neprijatelj koga se Izrael pribojava: Šta je Hezbolah i koliko je moćan

Neprijatelj koga se Izrael pribojava: Šta je Hezbolah i koliko je moćan

Šef Hezbolaha kaže da je jedna od najvećih grešaka Izraela sada to što je postavio ciljeva koje ne može da postigne.

On je svoje obraćanje započeo hvaleći "pale mučenike" Hezbolaha i drugih grupa koje se bore protiv Izraela, kao i ubijene civile.

"Počinjem izražavanjem najdubljeg saučešća porodicama poginulih ovdje u Libanu, a ujedno vam čestitam jer su vaši najmiliji osvojili čast mučeništva", rekao je on.

Šef Hezbolaha je takođe izrazio "saučešće i čestitke" porodicama poginulih u Gazi i na okupiranoj Zapadnoj obali, uključujući i one ubijene tokom Hamasovih operacija "Al-Aksa" u Izraelu, koje su se, kako kaže, "proširile na više frontova".

Pratite nas i putem Vibera