Rusija

Pred Putinom razbijena čaša, on prokomentarisao događaj

  • Izvor: Agencije
  • 28.07.2024. 21:13

Ruska ratna mornarica održala je u nedjelju u Sankt Peterburgu veliku paradu povodom Dana mornarice, a događaju je prisustvovao i Vladimir Putin.

Parada je počela paljbom iz topova na Petropavlovskoj tvrđavi, a učestvovalo je više od 20 brodova, jedna podmornica te četiri jedrenjaka. Kada je riječ o vojnicima, ove godine paradi je prisustvovalo ukupno 2.500 pripadnika mornarice.

Povodom Dana mornarice prisutnima se obratio i ruski predsjednik Vladimir Putin.

"Ovaj praznik uvijek proslavljamo svečano, s poštovanjem i ljubavlju prema slavnoj floti, s ponosom na našu zemlju, pomorsku silu", rekao je Putin.

Poručio je kako služba u mornarici zahtijeva posebne osobine.

Zečević: Kompletna priča o Reformskoj agendi od početka nije imala iskrene namjere

Zečević: Kompletna priča o Reformskoj agendi od početka nije imala iskrene namjere

"Pomorska služba od čovjeka zahtijeva posebne kvalitete, poseban karakter, poseban mentalitet. More ne samo da apsorbuje čovjeka već stvara poteškoće sa kojima se ljudi na obali ne susreću u običnom, normalnom životu", poručio je ruski predsjednik.

Ovogodišnja parada imala je i jedan zanimljiv momenat.

Naime, tokom sastanka sa šefovima stranih delegacija koje su boravile na proslavi Dana mornarice, jedan od učesnika razbio je čašu u kojoj je bio šampanjac na što je reagovao i Putin.

"Imamo znak - ovo je za sreću", poručio je Putin.

Inače, na ovogodišnjoj paradi prisustvovale su i strane delegacije iz Alžira, Kine, Indije, Mijanmara te Demokratske Republike Kongo.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: