Slovačka

Pred očima majke: Zbog vršnjačkog nasilja izvršio samoubistvo

  • Izvor: Agencije
  • 03.07.2024. 17:21

Slučaj dječaka Romana D. (15), koji je izvršio samoubistvo prošle jeseni zbog maltretiranja, skokom sa krova škola u Slovačkoj, dobio je šokantan kraj. Policija je optužila Romanovu drugaricu iz razreda za krivično djelo učestvovanje u samoubistvu.

Prošlo je pola godina otkako se Roman ubio skočivši sa krova osnovne škole u Parhovani u okrugu Trebišov pred očima svoje majke.

Ubrzo nakon užasa, otkriveno je da je dječak dugo trpio maltretiranje.

Policijski istražitelj je, na osnovu uputstava Okružnog tužilaštva u Košicama, prijavio tinejdžerku za krivično djelo učestvovanje u samoubistvu. Optuženoj prijeti kazna do tri godine zatvora, ako bude proglašena krivom.

Ujela dječaka (6) jer joj je poprskao telefon dok je pravila selfi

Ujela dječaka (6) jer joj je poprskao telefon dok je pravila selfi

Sve je navodno počelo sa proslavom jednog od Romanovih drugova iz razreda. Dječak se osjećao poniženim kada ga niko nije pozvao na zabavu.

Pritisak drugova iz razreda navodno nije prestao ni po povratku u školske klupe.

Roman je navodno u oproštajnom pismu napisao da su ga drugovi "psihički slomili i da su bili veliki dio onoga što ga je uništilo kao cjelinu".

Kobnog dana, tokom odmora, Roman se ušunjao na krov škole, odakle je skočio. Internetom je kružio zastrašujući snimak na kome Romanovi drugovi iz odjeljenja viču na njega i ohrabruju ga da skoči.

Po njemu se vidi da je Roman oklijevao prije skoka.

Na licu mjesta je bila i dječakova majka, koja je molila sina da ne skače.

Nažalost, mladić je na kraju skočio, te je od zadobijenih povreda, preminuo u bolnici.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: