Vremenske nepogode

Poplave u Grčkoj, evakuisani turisti VIDEO

  • 27.06.2018. 09:35

Nestabilno vrijeme donijelo je padavine cijelom Balkanu, a najviše problema ima Grčka, gdje su mnoge plaže i ulice pod vodom, a bujica je nosila i automobile.

Društvene mreže preplavljene su snimcima i fotografijama katastrofe koja je pogodila ovu zemlju u jeku turističke sezone.

Na Halkidikiju najviše je problema na Sitoniji, gdje su poplavljene kuće i drugi objekti, saopštila je vatrogasna služba.

U Nikitiju na Sitoniji poplavljeni su putevi što je napravilo probleme u saobraćaju, a voda je odnijela i jedno vozilo, javila je grčka agencija ANA.

Rijeka u Agios Nikolaosu se izliza iz korita. Usljed poplave na Sitoniji evakuisani su gosti hotela Aša Maris kod mjesta Pirgadikia. Gosti su evakuisani u hotel Alexandros i svi su dobro.

Automobili su pretrpjeli materijalnu štetu. U dijelu Sitonije kod Neos Marmarasa nije bilo posljedica i osim jučerašnje jače kiše, sve ostalo funkcioniše uobičajeno.

Mjesto Ormos Panagias je usljed obilne kiše pretrpjelo materijalnu štetu i nekoliko prodavnica je poplavljeno.

Gosti jednog od hotela su sinoć evakuisani u drugi smještaj i svi su dobro.

Loše vrijeme pogodilo je i selo Kanalija u Tesaliji, gdje je 30 kuća poplavljeno, prenosi "Katimerini", a više lokalnih puteva je pod vodom.

U Kerasiju evakuisano je sedam kuća. Poplave su pogodile i Larisu, a zamjenik gradonačelnika Vasilis Lecios je za grčku agenciju rekao da su priobalni putevi znatno oštećeni.

Tagovi:
  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.