Solt Lejk

Popeo se na motor aviona i poginuo, snimljeni posljednji trenuci njegovog života

  • Izvor: ATV
  • 15.01.2024. 22:38

Uznemirujući video zabilježio je posljednje trenutke čovjeka iz Jute koji je pronađen mrtav u motoru aviona Delta – na kojem se vidi kako provaljuje vrata za hitne slučajeve i odlazi na pistu.

Kajler Еfinger iz Park Sityja preminuo je na Novu godinu nakon što se popeo na turbinu aviona, koji je čekao polijetanje na međunarodnom aerodromu Solt Lejk Siti sa 100 ljudi u njemu.

Nedavno objavljeni snimak koji je "Foks 13 Nau" dobio od Odjeljenja za aerodrome Solt Lejk Sityja prikazuje Еfingera kako trči do zaključanih vrata na kapiji i pokušava ih otvoriti.

Ima kratku prepirku s osobom koja izgleda kao zaposlenik aerodroma prije nego što odjuri do drugih vrata i cipelom udara u prozor.


Poginuo ukrajinski general-potpukovnik

Poginuo ukrajinski general-potpukovnik

Zatim se ponovo zalijeće i nogom otvori druga vrata izlaza u slučaju nužde prije nego što otrči niz stepenice, pokazuje video sa druge kamere.

Sljedeći video prikazuje ono što je zabilježila termovizijska kamera, a na njemu se vidi kako se avion polako kreće dok Еfinger trči prema njemu prije nego što se snimak prekida.

Drugi snimci koje prenosi "Foks 13 Nau" pokazuju kako ga ostavljaju na aerodromu, kako prolazi kroz osiguranje, prolazi kroz terminal i bježi od kapije dok baca svoje stvari.

Еfingerova porodica vjeruje da je incident proizišao iz krize mentalnog zdravlja dok se spremao da odleti u Denver da vidi svog bolesnog djeda.

“Zadržali su ga u obezbjeđenju, propustio je let. Oni to zovu manična faza. To se jednostavno nije završilo dobro za njega”, rekao je njegov otac Džad Еfinger, ranije za "Foks 13".

Еfinger je pronađen "djelimično unutar motora postavljenog na krilo" aviona nakon što je menadžer aerodromske prodavnice prijavio smetnju na osiguranoj strani terminala nešto prije 22 sata te noći.


Nevjerovatan slučaj u Zagrebu: Mercedes bježao policiji brzinom do 170 km/h, vozila ga djevojčica (12)

Nevjerovatan slučaj u Zagrebu: Mercedes bježao policiji brzinom do 170 km/h, vozila ga djevojčica (12)

Еrbas A220-100 je bio odleđen prije leta za San Francisko, navode zvaničnici. Njegovi motori su se rotirali u vrijeme kada je Еfinger pronađen, uprkos tome što je aerodrom prvobitno prijavio da su isključeni.

Policija Solt Lejk Sitija i radnici aerodroma pronašli su lične predmete, uključujući cipele i odjeću, odbačene na jednoj od pista. 

Prvi su ga izvukli iz usisnog poklopca motora, koji usmjerava zrak u odjeljenje ventilatora motora, i pokušali spasiti život, uključujući primjenu naloksona, ali je na licu mjesta proglašen mrtvim.

Medicinska kancelarija tek treba da utvrdi tačan uzrok i način njegove smrti.

Policija zajedno sa Federalnom upravom za avijaciju, Nacionalnim odborom za sigurnost saobraćaja i Upravom za sigurnost saobraćaja i dalje istražuje kršenje sigurnosti i smrt.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Imate riječ sa Milijanom Kos

    'Imate riječ sa Milijanom Kos', emisija glavne i odgovorne urednice informativnog programa, daće priliku riječima da stignu do vas.

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Serija: Aviondžije (12+)

    'Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)