Njujork

Pilot preminuo usred leta

  • Izvor: Agencije
  • 09.10.2024. 20:02

Pilot  Turkiš Еrlajnsa, Ilšehin Pehlivan (59), preminuo je nakon što je izgubio svijest tokom leta, što je natjeralo turskog nacionalnog avioprevoznika da izvrši hitno slijetanje u Njujork, saopštila je kompanija u srijedu, 9. oktobra.

Incident se dogodio nakon što je avion poletio iz Sijetla u utorak naveče, prenio je portparol aviokompanije Jahja Ustun na društvenim mrežama.

Prema njegovim riječima, pilot je izgubio svijest nakon polijetanja leta TK204.

Koliko soli ide u kiseli kupus - tačna računica

Koliko soli ide u kiseli kupus - tačna računica

"Pilot našeg aviona Еrbas 350, leta TK204 iz Sijetla prema Istanbulu, se srušio tokom leta", napisao je Ustun.

"Nakon neuspješnog pokušaja pružanja prve pomoći, posada sa drugim pilotom i kopilotom odlučila je da izvrši hitno slijetanje, ali je pilot preminuo prije slijetanja", dodao je.

Podaci o letu prikazuju da je avion letio iznad sjevernog dijela Kanade prije nego što je skrenuo prema jugu u pravcu Njujorka.

U saopštnju FAA (Savezne uprave za avijaciju) navedeno je da je avion "sigurno sletio na Međunarodni aerodrom Džon F. Kenedi u Njujorku oko 6 sati ujutro po lokalnom vremenu, nakon što je jedan od pilota doživio medicinsku hitnu situaciju".

Pokrenulo se klizište u Sarajevu

Pokrenulo se klizište u Sarajevu

Pilot, koji je radio za Turkiš Еrlajns od 2007. godine, prošao je medicinski pregled u martu, tokom kojeg nije bilo naznaka zdravstvenih problema, rekao je Ustun.

"Turkiš Еrlajns, duboko osjećamo gubitak našeg kapetana i izražavamo naše iskreno saučešće njegovoj porodici, kolegama i svim njegovim voljenima," dodao je.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: