Odmazda

Oglasilo se MO Rusije: Еvo šta je bila meta napada

  • 26.08.2024. 14:35

Oružane snage Rusije jutros su izvele masovni napad dalekometnim oružjem visoke preciznosti s mora i iz vazduha po kritički važnim objektima ukrajinske energetske infrastrukture, koji obezbjeđuju rad ukrajinskog vojno-industrijskog kompleksa, potvrdilo je Ministarstvo odbrane Rusije u zvaničnom saopštenju objavljenom na Telegramu.

Ministarstvo odbrane dodaje da je u napadu učestvovala i operativno-taktička avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, kao i da su prilikom napada iskorišćeni bespilotni sistemi, koji su zajedničkim akcijama uspjeli da pogode sve zacrtane ciljeve.

Oštra poruka iz Kremlja: Tema pregovora sa Ukrajinom više nije aktuelna!

Oštra poruka iz Kremlja: Tema pregovora sa Ukrajinom više nije aktuelna!

Ministarstvo dodaje da su, kao rezultat napada, izazvani problemi sa snabdijevanjem električnom energijom, a onesposobljen je i željeznički transport oružja i municije ka liniji fronta.

Kako je precizirano u saopštenju, ruske snage izvele su napade po trafostanicama u Kijevskoj, Viničkoj, Žitomirskoj, Hmeljnickoj, Dnjepropetrovskoj, Poltavskoj, Nikolajevskoj, Kirovogradskoj i Odeskoj oblasti Ukrajine.

Najjača ruska odmazda do sada: Еvo šta su sve koristili za udare po Ukrajini!

Najjača ruska odmazda do sada: Еvo šta su sve koristili za udare po Ukrajini!

Takođe, izvedeni su napadi po gasnim kompresorskim stanicama u Lavovskoj, Ivano-Frankovskoj i Harkovskoj oblasti koje obezbjeđuju rad ukrajinskog sistema za prevoz gasa.

Osim toga, napadnuta su i mjesta gdje ukrajinska strana čuva avijacione sisteme koje je dobila od Zapada. U pitanju su aerodromu u Kijevskoj i Dnjepropetrovskoj oblasti. 

Oštećena energetska infrastruktura, kreću isključenja struje u cijeloj Ukrajini

Oštećena energetska infrastruktura, kreću isključenja struje u cijeloj Ukrajini

Podsjetimo, jutrošnji napad ruske vojske po ukrajinskoj teritoriji bio je jedan od najvećih od početka SVO 2022. godine. Vladimir Zelenski potvrdio je da je došlo do oštećenja na ukrajinskim energetskim objektima. Premijer Ukrajine ranije tokom dana objavio je informaciju da je pogođeno ukupno 15 oblasti, dok je ruska redakcija RT prenijela vijest da je do 9.20 časova izvedeno više od 65 napada, prenosi RT Balkan.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Čarolije Republike Srpske (R)

    'Čarolije Republike Srpske (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.