Vladimir Putin

"Odnosi Rusije i UAЕ dostigli su neviđeno visok nivo"

  • 06.12.2023. 13:58

Odnosi Rusije i Ujedinjenih Arapskih Еmirata /UAЕ/ dostigli su neviđeno visok nivo, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin.

"Danas, zahvaljujući vašem stavu, naši odnosi su dostigli neviđeno visok nivo. Vi i ja smo u stalnom kontaktu, a naše kolege stalno sarađuju jedni sa drugima. I zaista, UAЕ su glavni trgovinski partner Rusije u arapskom svijetu", rekao je Putin na sastanku sa predsjednikom UAЕ Mohamedom bin Zajedom el Nahjanom.

Putin stigao u Ujedinjene Arapske Еmirate

Putin stigao u Ujedinjene Arapske Еmirate

Putin je dodao da će se tokom sastanka razgovarati o palestinsko-izraelskom sukobu, kao i da će informisati Nahjana o ukrajinskoj krizi.

Osim toga, ruski predsjednik je pozvao predsjednika UAЕ da prisustvuje samitu BRIKS-a u Kazanju sljedeće godine.

Nahjan je ocijenio da se odnosi između dvije zemlje aktivno razvijaju u posljednjih nekoliko godina i da cijeni Putinovu ulogu u tome.

Ovo su svakodnevne navike Vladimira Putina: Jedno uvijek izbjegava, drugo ne preskače!

Ovo su svakodnevne navike Vladimira Putina: Jedno uvijek izbjegava, drugo ne preskače!

On je rekao da je u 2022. godini trgovina između Rusije i UAЕ, ne računajući naftu, porasla za blizu 109 odsto i da taj porast bez presedana govori o posebnosti odnosa dvije zemlje.

"UAЕ očekuju da nastave da rade zajedno i razvijaju saradnju sa Rusijom u oblasti energetike, infrastrukturnih projekata i naprednih tehnologija", dodao je Nahjan.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:50 Mućke (12+) (R)

    'Mućke (12+) (R)

  • 11:30 Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.

  • 11:55 Vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:10 Gola nauka, dokumentarni program (R)

    '' Gola nauka, dokumentarni program (R)

  • 13:00 Autošop magazin (R)

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.