Iz Finske

Objavljen nikad viđen snimak Vladimira Putina: Nastao prije više od 30 godina

  • 25.09.2023. 08:44

Objavljen je video snimak, na kojem se vidi ruski predsjednik Vladimir Putin tokom svoje posjete Finskoj ranih 90-ih.

Finska televizijska kuća "JLЕ" objavila je, do sada nikad viđen snimak, koji je dobila od anonimnog izvora. Snimak je nastao nedugo nakon što je Putin, koji je tada imao oko 40 godina, postao savjetnik Anatolija Sobčaka, gradonačelnika Sankt Peterburga.

Putin i Sobčak na snimku igraju stoni-tenis protiv gradonačelnikovih tjelohranitelja. U jednom trenutku Putin se nasmešijio, a u više navrata se dodirivao po vratu. Nakon igre, družina je otišla u ribolov. Putin je okrenut leđima kameri, iako je očito svjestan da ga snimaju, piše Gardijan.

Jak napad na Odesu: Rusi koristili hipersonične rakete i dronove?

Jak napad na Odesu: Rusi koristili hipersonične rakete i dronove?

Na povratku, Putinova tadašnja supruga Ljudmila vadi ulovljenu ribu. Na snimci su vidljive i njihove dvije ćerke, Marija i Katerina. Putin potom igra pikado. Film je snimljen u ugostiteljskoj vili u vlasništvu finske kompanije Thomesto, koja je uvozila drvnu građu iz Rusije.

Vila se nalazila na ostrvu Torso, oko 95 kilometara zapadno od Helsinkija, na južnoj obali Finske. Inače, aktuelni ruski predsjednik vratio se u Lenjingrad - sada Sankt-Peterburg - 1990. godine, nakon što je pet godina proveo kao obavještajac KGB-a u istočnonjemačkom gradu Dresdenu.

Pridružio se Sobčakovom timu i postao šef odbora za spoljne odnose, odgovoran za trgovinske poslove i strana ulaganja. Iz tog perioda datiraju i prve optužbe protiv Putina za korupciju. Putin tvrdi da je dao ostavku u KGB-u u avgusta 1991. kao znak protesta zbog neusjpešnog državnog udara protiv Mihaila Gorbačova.

Amerikanci zabranili Takeru Karlsonu da intervjuiše Putina?

Amerikanci zabranili Takeru Karlsonu da intervjuiše Putina?

Prema izvoru JLЕ-a, Putin je tokom posjete Finskoj priznao da je radio za špijunsku agenciju. Izvor je Ljudmilu opisao kao "vrlo ugodnu".

"Nisi mogao da se približiš Putinu, na primjer gdje biste zajedno mogli malo da popijete piće i razgovarate o ženama i životu - ništa slično. Bio je vrlo restriktivan po pitanju alkohola i nije pušio cigarete", opisao je izvor.

Komšić u Ujedinjenim nacijama uporedio Plenkovića sa Putinom, kritikovao i Šmita

Komšić u Ujedinjenim nacijama uporedio Plenkovića sa Putinom, kritikovao i Šmita

Snimak takođe prikazuje družinu kako opušteno ruča uz pivo i vino unutar kamene zgrade. Sobčak je na čelu stola. Kad se gradonačelniku posluži veliki komad mesa, Putin se našali na račun tržišne ekonomije, uvedene u Rusiji nakon pada komunizma.

Prema izvoru JLЕ-a, Putin je u vili Raseborg vrlo malo pričao. Postavio je jedno pitanje - šta bi se dogodilo da "milion i po Rusa" pređe granicu s Finskom?

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: