Velika Britanija

Novi skandal trese kraljevsku porodicu: Povučene slike, oglasila se Kejt Midlton

  • 11.03.2024. 12:40

Princeza od Velsa priznala je da je ona uredila portret povodom Dana majki i izvinila se "za bilo kakvu zabunu" koju je to izazvalo, piše Bi-Bi-Ci.

"Kao i mnogi fotografi amateri, povremeno eksperimentišem sa montažom. Željela sam da izrazim svoje izvinjenje zbog konfuzije koju je izazvala porodična fotografija koju smo juče podijelili. Nadam se da su svi koji su slavili imali veoma srećan Majčin dan", rekla je princeza.

Kejt se oglasila nakon što je Udruženje za štampu danas povuklo prvu sliku princeze od Velsa koja je objavljena nakon njene operacije usljed tvrdnji da je digitalno izmijenjena.

Britanska nacionalna novinska agencija saopštila je da je "tražila hitno pojašnjenje slike iz Kensingtonske palate" zbog zabrinutosti da je slika izmanipulisana.

PA je jutros otkrila da je povukla sliku "u nedostatku pojašnjenja".

"Kao i druge novinske agencije, PA Media je juče u dobroj namjeri objavila sliku princeze od Velsa i njene djece iz Kensingtonske palate. Postali smo svjesni zabrinutosti oko slike i sinoć smo objavili izvještaj o tome i jasno stavili do znanja da tražimo hitno pojašnjenje o slici iz Kensingtonske palate. U nedostatku tog pojašnjenja, sklanjamo sliku iz našeg servisa slika", rekao je portparol PA.

PA prati AP, Rojters, "Getti Images", AFP i ЕPA u povlačenju slike - što ih čini šestom novinskom ili slikovnom agencijom koja je to učinila.

Slika Kejt i njene djece, za koju palata kaže da ju je snimio princ Vilijam, objavljena je na društvenim mrežama.

Fotografija je juče podijeljena medijima, ali su je kasnije istog dana povukle međunarodne foto agencije zbog zabrinutosti da je slika manipulisana, prenosi Telegraf.

Pratite nas i putem Vibera

  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.