U zamjenu za podršku

Tramp Kenediju Mlađem nudio mjesto u administraciji?

  • 23.07.2024. 11:35

Nezavisni kandidat na američkim predsjedničkim izborima Robert F. Kenedi Mlađi razgovarao je sa republikanskim rivalom Donaldom Trampom o prihvatanju položaja u drugoj Trampovoj administraciji, u zamjenu za podršku na izborima, piše "Vašington post" pozivajući se na neimenovane izvore.

Kako navode četiri anonimna izvora ovog lista, Kenediju Mlađem je bilo ponuđeno da preuzme visoku funkciju u vezi sa zdravstvenim i medicinskim pitanjima ukoliko Tramp pobjedi u predsjedničkoj trci. 

Prema ovim izvorima, razgovori, koji su počeli nekoliko sati nakon atentata na Trampa 13. jula, nisu rezultirali dogovorom zbog zabrinutosti u Trampovom okruženju da bi obećanje funkcije u zamjenu za političku podršku izazvalo komplikacije.

Kimberli Čitl se izvinila Trampu zbog neuspjeha Službe da spriječi pokušaj ubistva

Kimberli Čitl se izvinila Trampu zbog neuspjeha Službe da spriječi pokušaj ubistva

Kenedi Mlađi je potvrdio da je razgovarao sa Trampom, ali nije iznio detalje o ovim razgovorima.      

"Sve što ću vam reći je da sam spreman da razgovaram sa bilo kim, iz bilo koje političke stranke, ko želi da razgovara o zdravlju djece i kako da se okonča epidemija hroničnih bolesti", izjavio je Kenedi, i dodao da je Tramp bio otvoreniji nego Demokratski nacionalni komitet, koji je, kako je dodao, prikupio milione da poremeti njegovu kampanju.

Trampov zdravstveni izvještaj: Nedostajalo pola centimetra da metak uđe u glavu

Trampov zdravstveni izvještaj: Nedostajalo pola centimetra da metak uđe u glavu

Kenedi Mlađi je namjeravao da učestvuje u predsjedničkoj trci kao kandidat Demokratske stranke, ali je u jesen 2023. objavio da će nastupati kao nezavisni kandidat.          

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?