Bivša bugarska sutkinja

"Napad na 'Sjeverni tok' bio dobro isplaniran, sjetite se Bajdenove izjave"

  • Izvor: Sputnjik
  • 10.02.2023. 16:35

Sabotaža protiv ruskih gasovoda "Sjeverni tok 1" i "Sjeverni tok 2" bila je prilično dobro isplanirana, izjavila je bivša sudija iz Bugarske Rumjana Čenalova

Po njenim riječima, Evropska unija ima licemjeran pristup sukobu Rusije i Ukrajine.

"Govorim 'licemjeran' jer od 2014. godine kada se dogodio državni udar u Ukrajini, svih tih osam godina dok je Ukrajina naoružavana naporima NATO-a i evroatlantista EU je uvodila sankcije protiv Rusije", podsjetila je Čenalova.

S tim u vezi je podsjetila na incident sa "Sjevernim tokom".

"Sjećam se jedne izjave predsjednika SAD Džozefa Bajdena koji je još prije 24. februara 2022. godine rekao da ukoliko Rusija uđe u Ukrajini 'Sjevernog toka 1' i 'Sjevernog toka 2' neće biti", saopštila je Čenalova.

Po njenim riječima, to u praksi znači da EU i SAD nastavljaju sa licemerjem.

Kako je dodala, obraćanje predsjednika Ukrajine Vladimira Zelenskog u Evropskom parlamentu je "još jedna predstava" u kojoj se EU i Zelenski pojavljuju kao "marionete Sjedinjenih Američkih Država.

  • 20:30 Revolucija 1917

    'Revolucija 1917

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program