Milijarder

Mask iznio sumorno predviđanje za 2024. godinu

  • Izvor: Agencije
  • 03.01.2024. 06:00

Izvršni direktor SpejsIksa Ilon Mask predvidio je da će 2024. biti "još luđa" od prethodne četiri godine odgovarajući korisniku koji se pitao može li imati "normalnu godinu“.

"Možemo li imati normalnu 2024. godinu? Zar to ne zaslužujemo nakon četiri godine ludila?", napisao je korisnik Volstrit Silver u novogodišnjoj noći.

"2024. će biti još luđa, moje predviđanje", odgovorio je Mask u ponedjeljak.

Mask nije predvidio nikakve konkretne "lude“ događaje koji bi se mogli desiti, ali je u nizu tvitova koji slijede skrenuo pažnju na tempo razvoja vještačke inteligencije, porast smrtnosti među mladima nakon masovne vakcinacije protiv Kovida-19, rekordnu ilegalnu imigraciju u SAD i antibijelu retoriku južnoafričke predsjedničke nade Džulijusa Maleme.


Meteorolozi sve više spominju polarni vorteks: Kakve su šanse da nas zakači

Meteorolozi sve više spominju polarni vorteks: Kakve su šanse da nas zakači

Tokom 2023. Mask je više puta upozoravao da bi sukob između Rusije i Ukrajine mogao da preraste u nuklearni rat između Rusije i SAD.

Milijarder je Ukrajini pružao besplatan pristup internet servisu SpejsIksa Starlinku, ali je odbio da omogući uslugu u blizini Krima iz straha da će Kijev koristiti Starlink za navođenje dronova do ruskih ratnih brodova. To bi njegovu kompaniju učinilo "eksplicitnim saučesnikom u velikom činu rata i eskalacije sukoba“, objasnio je u septembru.

Stotine komentara ispod Maskove objave sugerisalo je da će veliki dio ovogodišnje "ludosti“ biti usredsređen na predsjedničke izbore u SAD 2024. Mask nije podržao Bajdena u trci, a u novembru je čak rekao da "neće glasati za Bajdena“.


Kredita sve više, a novac od putarina leži na računu

Kredita sve više, a novac od putarina leži na računu

Mask, koji je prethodno izrazio podršku guverneru Floride Ronu Desantisu i opisao Viveka Ramasvamija kao "kandidata koji obećava“, dodao je da se njegovo odbijanje da podrži Bajdena neće automatski pretvoriti u glasanje za pretpostavljenog republikanskog kandidata Donalda Trampa.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:30 Biznis klub (R)

    ''Biznis klub (R)

  • 12:55 Gola nauka (R)

    ' Gola nauka (R)

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R) (12+)

    ''Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.