Predsjednik

Lula da Silva: Putin neće biti uhapšen u Brazilu ako dođe na samit G20!

  • 10.09.2023. 09:28

Predsjednik Brazila Luiz Inasio Lula da Silva izjavio je da ruski predsjednik Vladimir Putin neće biti uhapšen u Brazilu ako sljedeće godine bude prisustvovao sastanku Grupe 20 u Rio de Žaneiru.

U intervjuu na marginama sastanka G20 u Nju Delhiju u informativnoj emisiji "Frst post", Lula je rekao da će Putin biti pozvan na događaj sljedeće godine, dodajući da i sam planira da prisustvuje sastanku BRIKS-a koji će biti održan u Rusiji prije sastanka u Riju.

Modi na samitu G20 koristio pločicu na kojoj piše

Modi na samitu G20 koristio pločicu na kojoj piše "Barat" umjesto "Indija"

"Putin može lako da dođe u Brazil. Ono što mogu da kažem je da ako ja budem predsjednik, a on dođe u Brazil, nema šanse da bude uhapšen", rekao je Da Silva, a prenosi Rojters.

Međunarodni krivični sud izdao je u martu nalog za hapšenje Putina, optužujući ga za ratni zločin nezakonitog deportovanja stotine djece iz Ukrajine. Rusija je porekla da su njene snage učestvovale u ratnim zločinima ili da su nasilno oduzimale ukrajinsku djecu.

Po nalogu Putina: Lavrov će predvoditi rusku delagaciju na samitu G20 u Indiji

Po nalogu Putina: Lavrov će predvoditi rusku delagaciju na samitu G20 u Indiji

Agencija navodi da je Putin više puta preskočio međunarodne skupove i nije prisutan na skupu G20 u Nju Delhiju, kojem prisustvuje ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Brazil je potpisnik Rimskog statuta koji je doveo do osnivanja MKS-a.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program