Tino Hrupala

Lider njemačke stranke došao na izbore u ladi nivi

  • Izvor: ATV
  • 02.09.2024. 11:08

Lider njemačke desničarske stranke Alternativa za Njemačku (AFD-a) Tino Hrupala došao je juče na pokrajinske izbore u legendarnom ruskom automobilu ladi nivi.

Fotografije su objavljene na društvenoj mreži Iks, gdje su se nizali brojni komentari.

„Mislim da je ovo ludački kul, doći tamo u ladi.“

„To je prilično dobar auto. Na teškom terenu. Ne na putu. Njegov najjeftiniji terenski automobil koji možete dobiti. Sve što vam treba je malo petljanja i vještine.“

„Uvijek sam želio ovako nešto.“

„Zašto ne. Ovo je politička poruka.“

Juče su održani pokrajinski izbori u dvije njemačke pokrajine, Tiringiji i Saksoniji.

Prema posljednjim rezultatima, (AFD) je u Tiringiji osvojio 32,4 posto glasova, a na drugom mjestu završio je demohrišćanski CDU s 23,6 posto glasova. Novoformirana ljevičarska stranka Sahre Vagenkeht napravila je takođe iznenađenje 15,6 posto.

U Saksoniji je CDU osvojio prvo mjesto s 31,8 posto glasova, a AFD je završio na drugoj poziciji s 30,7 posto glasova. I u ovoj pokrajini istakla se novoformirana ljevičarska stranka koja je osvojila 12 odsto glasova.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:45 Serija: Mućke (12+) (R)

    ''Serija: Mućke (12+) (R)

  • 13:15 Serija: Istine i laži (12+)

    'Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Keto Kuhinjica

    ''Keto Kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.