Ruski ministar spoljnih poslova

Lavrov: Zapad ne želi da izbjegne eskalaciju sa Rusijom

  • Izvor: Sputnjik
  • 27.08.2024. 13:44

Zapad ne želi da izbjegne eskalaciju sa Rusijom, već suprotno – traži đavola i igra se vatrom, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Kako je rekao tokom konferencije za štampu nakon pregovora sa jermenskim kolegom Šajom Mohsenom Zindanijem, ukrajinski zahtjevi upućeni Zapadu koji se odnose na dozvolu korišćenja raketa "storm šedou" za napade na Moskvu i Sankt Peterburg predstavljaju ucjenu.

- To je ucjena i pokušaj da se stvori utisak da Zapad želi da izbjegne pretjeranu eskalaciju, ali je zapravo riječ o laži. Zapad ne želi da izbjegne eskalaciju već, kako se kaže u narodu, traži đavola - istakao je Lavrov.

Prema njegovim riječima, zapadne zemlje se igraju vatrom kada razgovaraju o mogućnosti da se Ukrajini da zeleno svjetlo da koristi rakete dugog dometa za gađanje ruske teritorije.

Pucar: Odbrana nastavlja sa saslušanjem svjedoka

Pucar: Odbrana nastavlja sa saslušanjem svjedoka

- Odavno slušamo spekulacije u pogledu dozvole korišćenja ne samo "storm šedou", već i američkih dalekometnih raketa. Uzgred, u Vašingtonu je anonimni izvor rekao da se na tome radi, da se molba Ukrajini generalno pozitivno razmatra. Sada još jednom potvrđujemo da je igra s vatrom (a igraju se kao mala djeca sa šibicama) – veoma opasna za odrasle kojima je povjereno nuklearno oružje u određenoj zapadnoj zemlji - poručio je Lavrov.

Pored toga, on je napomenuo da se Rusija neće "upecati" na samit sa Ukrajinom u nekoj od zemalja Globalnog juga ako on bude slijedio istu logiku kao i prvi "mirovni samit".

Višković: Novi sistem plata mora biti dogovor sindikata, poslodavaca i Vlade

Višković: Novi sistem plata mora biti dogovor sindikata, poslodavaca i Vlade

Kako je rekao, riječ je o igri.

- Žele da nas dovedu u situaciju da padnemo na nešto što Zelenskom odgovara - dodao je Lavrov.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin upozorio je ranije da bi Moskva mogla recipročno da odgovori na isporuke oružja dugog dometa Ukrajini. Prebacivanje visokopreciznog dalekometnog naoružanja u Kijev je put ka veoma ozbiljnim problemima, naglasio je ruski lider.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Revolucija 1917 (R)

    ''Revolucija 1917 (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.