"Koristeći sva raspoloživa sredstva"

Lavrov upozorio zapad: Žestoko ćemo reagovati na sve neprijateljske korake

  • 02.09.2024. 11:18

Moskva neće sa Zapadom praviti nikakve dogovore ukoliko se ne budu uzimali u obzir interesi Ruske Federacije, iako je i dalje otvorena za kontakt sa zapadnim zemljama, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na sastanku odbora Fondacije za podršku javne diplomatije "Gorčakov".

Kako je upozorio, Rusija će žestoko, koristeći sva raspoloživa sredstva, reagovati na sve neprijateljske korake zapadnih zemalja prema njoj, a o potezima Zapada će suditi ne po izjavama, već po djelima, naglasio je diplomata. 

Lider njemačke stranke došao na izbore u ladi nivi

Lider njemačke stranke došao na izbore u ladi nivi

"Predsjednik je više puta isticao da smo otvoreni za kontakt sa zemljama Kolektivnog zapada pod uslovom da oni odustanu od neprijateljske politike prema našoj zemlji", rekao je Lavrov.

Zapadne zemlje planiraju da izazovu nezadovoljstvo ruskog stanovništva socijalnom situacijom i da uzdrmaju unutrašnju političku stabilnost u zemlji, upozorio je ruski ministar.

Putin: Rusija će se obračunati sa ukrajinskim banditima u Kurskoj oblasti

Putin: Rusija će se obračunati sa ukrajinskim banditima u Kurskoj oblasti

U te svrhe, Zapad koristi aktuelni nacistički režim u Ukrajini, naglasio je ruski ministar.

Rusija se ne bori samo za bezbjednost i život Rusa i onih koji govore ruskim jezikom na novim teritorijama, i ne samo za suzbijanje bezbjednosnih prijetnji na granici zemlje, već brani i rusku državnost, naglasio je Lavrov.

O dešavanjima u okviru Specijalne vojne operacije u Ukrajini će se učiti u školi, o njima će se govoriti kao o sudbonosnim događajima, ocijenio je Lavrov tokom posjete gimnaziji "Jevgenije Primakov" povodom Dana znanja.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:45 Serija: Mućke (12+) (R)

    ''Serija: Mućke (12+) (R)

  • 13:15 Serija: Istine i laži (12+)

    'Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Keto Kuhinjica

    ''Keto Kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.