Milijarder

Ko je kćerka koje se Ilon Mask javno odrekao?

  • Izvor: Mondo.rs
  • 27.07.2024. 16:27

Jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, Ilon Mask, trenutno ima 12 nasljednika, a da li će se na toj brojci zaustaviti pokazaće vrijeme. I pored toga, životni put mu nije uvijek bio ispunjen radošću i uspjehom - njegov prvi sin Nevada, preminuo je nedugo nakon rođenja zbog sindroma iznenadne smrti odojčadi, a sa jednim djetetom sada vodi medijski rat.

Ilon Mask, vlasnik Tesle i Spejs Iksa, govoreći o odluci jednog od svojih sinova da promijeni pol, istakao je da je njegovo dijete "ubio vouk virus".

U intervjuu sa psihologom Džordanom B. Pitersononom, Ilon Mask je izrazio mišljenje da je procedura promjene pola, procedura "zla", a brigu za rodnu afirmaciju nazvao je "užasnim eufemizmom“.

Stradalo pivo: Autom uletio u frižider na benzinskoj kod Laktaša

Stradalo pivo: Autom uletio u frižider na benzinskoj kod Laktaša

"To je zapravo sakaćenje i sterilizacija djece. To je zlo. (U te procedure) uvodite djecu koja su mnogo mlada da bi mogla da daju svoj pristanak", izjavio je.

"Pa, desilo se jednom od mojih starijih dječaka. U suštini sam bio prevaren da potpišem dokumenta za jednog od mojih starijih dječaka, Ksavijera. Ovo je bilo prije nego što sam shvatio šta se dešava, a istovremeno smo prolazili kroz kovid, tako da je bilo dosta zabune. I rečeno mi je da bi Ksavijer mogao da izvrši samoubistvo“, rekao je Mask.

"Bio sam prevaren da to uradim," izjavio je Mask.

"Nije mi objašnjeno da su blokatori puberteta zapravo samo lijekovi za sterilizaciju. Izgubio sam sina, u suštini. Oni to zovu 'mrtvim imenom' s razlogom. Razlog zbog kojeg to zovu 'mrtvo ime' je taj što je vaš sin mrtav, tako da je moj sin, Ksavijer, mrtav, ubijen od vouk virusa", dodao je milijarder.

Nakon ove izjave, oglasila se i sama Vivijen, kako se sada Ksavijer zove nakon promjene pola. Odgovarajući na očev komentar o njenoj identifikaciji kao transrodne osobe, navela je da je Mask bio odsutan veliki dio njenog odrastanja i okrutan zbog njene ženstvenosti i se**sualne opredijeljenosti. Ova 20-godišnja djevojka je još odgovorila na njegove tvrdnje da je prevaren da potpiše pristanak na tretmane za prolazak kroz proces promjene pola.

Ona tvrdi da je Mask bio upućen u sve i da je znao šta se dešava, te da su i on i njegova majka potpisali saglasnost.

Đoković samljeo rivala pa osuo po Olimpijskim igrama: To je neprimjereno

Đoković samljeo rivala pa osuo po Olimpijskim igrama: To je neprimjereno

Objasnila je da je razlog za njeno javno obraćanje ocu, njegovo navodno iznošenje laži o njoj milionima gledalaca. Vivijen je opisala oca kao osobu čija podrška je izostala, te da nije bio prisutan tokom njenog odrastanja. Takođe je navela da je brigu o svojoj djeci prepustio dadiljama i majkama.

Vivijen je oca milijardera nazvala "nebrižnim i narcisoidnim", te dodala i da ju je grdio kada se izjasnila kao transrodna osoba.

Vivijen Džena Vilson navela je, da bi je Ilon prekorijevao kada je bila mlađa jer je imala ženstvenu ličnost, te zahtijevao od nje da bude više nalik muškarcu. Prisjetila se jednog iskustva kada je tokom putovanja počeo da viče na nju samo zato što joj je glas bio previše "piskutav" i nazvala je ovo iskustvo okrutnim.

Ko je prva Ilonova supruga sa kojom je dobio Vivijen?

Zajedno sa bratom blizancem, Mask je Vivijen dobio sa prvom suprugom Žastin. Njegova najduža veza bila je upravo sa spisateljicom Žastin Vilson (49). Njihova ljubav počela je još u mladosti, nevinim Ilonovim pozivom na sladoled, piše "Telegraf".

Vjenčali su se u januaru 2000. godine i ubrzo dobili sina Nevadu koji je ubrzo preminuo. Ipak, par je želio djecu što prije. Žastin se podvrgla kroz nimalo jednostavan postupak, i rodila blizance. Potom su ponovili postupak vještačke oplodnje i dobili trojke. Za pet godina carskim rezom rodila je petoro djece.

Narandžasto upozorenje zbog visokih temperatura

Narandžasto upozorenje zbog visokih temperatura

Zbog nepoznavanja pravne terminologije, Žastin je potpisala predbračni ugovor, kojim se odrekla prava koja joj pripadaju kao supruzi. Ostala je bez svega što je stekla u braku. Jedino što joj je pripalo je vlasništvo porodične vile u Los Anđelesu, koju će dobiti njihova djeca čim budu punoljetna. Razveli su se 2008. godine, prenosi "Mondo".

@technality The transgender daughter of #Tesla and #Spacex CEO Elon Musk recently turned 18 and filed a request to change her name in accordance with her gender identity. She’s also made clear that she no longer lives with or wishes to be related to her biological dad in “any way, shape or form.” #elonmusk #twitter #tech #fyp #news ♬ original sound - Technality

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 17:50 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.

  • 18:20 Čarolija Republike Srpske

    ''Čarolija Republike Srpske

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.