Ispraćen nakon buke

Kako su američki mejnstrim mediji izvještavali o pokušaju ubistva Trampa

  • Izvor: ATV
  • 15.07.2024. 17:16

Bivši američki predsjednik Donald Tramp lakše je povrijeđen prilikom pokušaja atentata tokom njegovog mitinga u mjestu Batler u Pensilvaniji.

Iako je to juče bila glavna vijest u svim svjetskim medijima, brojni američki mejnstrim portali pokušali su da umanje značaj ovog dogođaja.

Vidljivo je to iz samih naslova njihovih članaka.

Tako je, na primjer, ABC njuz najprije objavio da je "Tajna služba ispratila Trampa sa bine nakon buke u publici". Iako su vjerovatno mislili na pucnjavu, vješto su izbjegli da to izričito navedu, a nisu napisali da je pucano na bivšeg predsjednika i da je on zapravo ranjen. To su tek kasnije uradili, kao i svi drugi mediji.

Metak će mu proći kraj uha: Prije četiri mjeseca predvidio pokušaj ubistva Trampa

Metak će mu proći kraj uha: Prije četiri mjeseca predvidio pokušaj ubistva Trampa

Slično je izvještavao i Ju es ej tudej, koji je takođe napisao da je "Tramp sklonjen sa bine nakon što je glasna buka iznenadila bivšeg predsjednika i masu". Tek u prvoj rečenici naveli su da je riječ o pucnjavi, a i oni su kao i brojni drugi mejnstrim mediji, većinom priklonjeni demokratama, tek naknadno pisali kako se radi po pokušaju atentata.

NBC njuz je bio malo konkretniji, pa su oni u podnaslovu naveli da je Tramp povrijeđen. Međutim, kao i ranije pomenuti mediji u naslovu su samo napisali da je sklonjen sa bine nakon "buke".

Svi oni su tek naknadno dopunjavali svoje izvještaje, pa su čitaoci morali da se načekaju da bi od njih saznali šta se zapravo desilo.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: