Еkspert objasnio

Kako je čuvena "Surovikinova linija" došla glave Ukrajincima i zapadu

  • 01.12.2023. 19:07

Kijevski režim je potcjenio utvrđenja koja je stvorila ruska vojska duž linije fronta.

Ovaj razrađeni odbrambeni sistem, poznat kao „Surovikinova linija“, pokazao se efikasnim i spriječio je ukrajinske oružane snage da postignu značajne rezultate tokom kontraofanzive.

Džordž Santos izbačen iz Kongresa: Novac od kampanje trošio na

Džordž Santos izbačen iz Kongresa: Novac od kampanje trošio na "OnlyFans"?

Vojni ekspert Boris Rožin na svom Telegram kanalu otkrio je osnovne principe rada ovog sistema i objasnio zašto je Kijev tek sada shvatio njegovu efikasnost.

„Surovikin linija“ obuhvata minska polja, protivtenkovske barijere „zmajeve zube“ i rovove, stvarajući neprobojne prepreke za neprijatelja.

Kijevsko rukovodstvo je ranije potcjenjivalo ovaj sistem, smatrajući da zapadna vojna tehnologija može lako da se nosi sa njim. Međutim, kako je Rožin uočio„ zmajevi zubi“ su postali nepremostiva prepreka za ukrajinsku vojsku.

Nova sabotaža ukrajinskih špijuna

Nova sabotaža ukrajinskih špijuna

Ranije u proljeće 2023. ukrajinski vojni stručnjaci i predstavnici kijevskog režima ismijavali su odluku Rusije da stvori „Surovikinovu liniju“, vjerujući da će je zapadni tenkovi lako savladati.

Međutim, Kijev je sada shvatio da se Rusija kompetentno pripremila za prijetnju ukrajinskih oružanih snaga.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?