Napad dronom

Jedan od najkrvavijih napada na Izrael

  • Izvor: B92
  • 14.10.2024. 07:29

U napadu dronom Hezbolaha na vojnu bazu u centralnom Izraelu poginula četiri vojnika i ranjeno najmanje 67, saopštila je izraelska vojska.

To je najsmrtonosniji napad militantne grupe otkako je Izrael započeo svoju kopnenu invaziju na Liban prije skoro dvije nedjelje.

IDF: Četiri vojnika ubijena, sedam teško ranjeno

Četiri vojnika su ubijena, a sedam drugih je teško povrijeđeno u napadu drona, koji je izvela libanska militantna grupa Hezbolah, na vojnu bazu u blizini Binjamine, saopštila je sinoć izraelska vojska.

Izraelski medicinski zvaničnici su prethodno saopštili da se četvoro ranjenih nalazi u kritičnom stanju, a pet osoba u težem, dok je 14 osoba pretrpilo srednje teške povrede.

U napadu dronom u Izraelu povrijeđeno više od 60 ljudi

U napadu dronom u Izraelu povrijeđeno više od 60 ljudi

Izraelski istraživački institut Alma centar saopštio je da su dva drona, koje je lansirala libanska militantna grupa Hezbolah, ušla u vazdušni prostor Izraela sa mora, a jedan od dronova je oboren. Ističe se da je prvi dron izvršio napad na oblast Binjamina na sjeveru Izraela u kojem je povrijeđeno gotovo 70 ljudi.

Hezbolah je zaprijetio novim napadima

Hezbolah je zaprijetio Izraelu novim napadima ako se njegova ofanziva na Liban nastavi.

U saopštenju, grupa je opisala napad na Binjaminu kao "kompleksnu" operaciju, u kojoj su desetine raketa lansirane prema Nahariji i Akri sjeverno od Haife "sa ciljem da se oslabi odbrambeni sistem Izraela".

Pala odluka: Izrael kreće u osvetu

Pala odluka: Izrael kreće u osvetu

Istovremeno, lansirane su "eskadrile bespilotnih letjelica, od kojih su neke prvi put korišćene", koje su uspjele da "prođu pored radara izraelske PVO, a da nisu otkrivene" i pogode kamp za obuku Binjamina južno od Haife.

Oni su "eksplodirali u prostorijama u kojima je bilo desetine oficira i vojnika izraelskog neprijatelja", navodi se u saopštenju Hezbolaha.

(b92)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Keto Kuhinjica

    ''Keto Kuhinjica

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R)

    Serija: Aviondžije (R)

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?