Italijanski stručnjak

Gatuzo ponovo dobio otkaz

  • Izvor: Kliks
  • 19.02.2024. 13:29

Legendarni italijanski fudbaler Đenaro Gatuzo ponovo je dobio otkaz, ovoga puta nakon što se zadržao na klupi Marseja samo 24 utakmice.

Gatuzo (46) u dosadašnjoj trenerskoj karijeri ima neuporedivo manje uspjeha u odnosu na igračku. Kao fudbaler, osvojio je sve što se moglo osvojiti s Milanom, a postao je i prvak svijeta s Italijom.

Ali, u trenerskom poslu mu baš ne ide. Jutros je dobio informaciju da Marsej raskida ugovor s njim i njegovom trenerskom ekipom koja je slavni klub vodila od 27. septembra prošle godine.

Gatuzo: Ančeloti je najbolji trener na svijetu

Gatuzo: Ančeloti je najbolji trener na svijetu

Gatuzo je na klupi Marseja bio u 24 utakmice i osvajao je 1,46 bodova prosječno po utakmici. Presudan je bio poraz kojeg je Marsej sinoć doživio na gostovanju Brestu nakon kojeg je ekipa tek na devetom mjestu tabele.

To je samo jedan u nizu neuspjeha koje je doživio slavni veznjak Milana. Ljetos je dobio otkaz u Valensiji, a prije toga i u Napoliju na kraju sezone 2020/2021. jer je završio na petom mjestu tabele.

Anćeloti uz penal seriju nadmudrio Gatuza

Anćeloti uz penal seriju nadmudrio Gatuza

Kada se "zarovimo" u istoriju još duže, neuspjeh je doživio i u mandatu prije toga, dok je trenirao Milan. I s Milanom je završio na petom mjestu 2019. godine i tada je okončao saradnju s klubom nakon što nije izborio Ligu šampiona.

Gatuzo je radio i kao trener u Pisi, grčkoj OFI Kreti, Palermu, ali i švajcarskom Sionu. Jedini uspjeh mu je osvajanje Kupa Italije 2020. godine s Napolijem.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: