Harisova se distancirala od Bajdena

Еn-Bi-Si: Predsjednik SAD ljubomoran što ne dobija medijsku pažnju!

  • 01.10.2024. 16:44

Predsjednik SAD Džozef Bajden privatno se žali da više niko ne hvali njegove zasluge pošto je pažnja američkih medija preusmjerena na demokratskog predsjedničkog kandidata Kamalu Haris, tvrdi "Еn-Bi-Si njuz", pozivajući se na insajdere.

Bajden je prekinuo svoju kampanju i podržao potpredsjednika Haris nakon debakla na debati s republikanskim kandidatom Donaldom Trampom. Еn-Bi-Si navodi da se Harisova od tada distancirala od Bajdena.

Bajdena je "posebno pogodio" trenutak tokom debate Harisove sa Trampom prošlog mjeseca, kada je rekla: "Jasno je da ja nisam Džo Bajden, a sigurno nisam Donald Tramp. A ono što nudim je nova generacija rukovodstva za našu zemlju".

Muškarac optužen za pokušaj ubistva Trampa izjasnio se da nije kriv

Muškarac optužen za pokušaj ubistva Trampa izjasnio se da nije kriv

Harisova je to rekla u odgovoru Trampu koji je ono šta je u medijima predstavljeno kao njen program poistovetio s Bajdenovim. U međuvremenu je istu rečenicu ponovila nekoliko puta u različitim prilikama.

Zvaničnik kampanje Harisove je za "Еn-Bi-Si" rekao da "nije bilo istinskog interesovanja o njegovim (Bajdenovim) dostignućima tokom njegove kandidature. To je i dalje tako".

Drugi izvor je rekao da predsjednik SAD "u potpunosti razumije opšti nedostatak pominjanja 'bajdenomije' (ekonomske politike aktuelne administracije) i 'Džoa Bajdena'" u političkim diskusijama. Iako želi da Harisova pobijedi, Bajden je ogorčen zato što smatra da je zapostavljen, navodi se u izvještaju.

Prije odluke da napusti predsejdničku trku, Bajdenova kampanja se trudila da prikrije primjere Bajdenove kognitivne slabosti i konfuzije u njegovim javnim nastupima, što su mnogi birači shvatili kao potvrdu da kapaciteti 81-godišnjeg političara opadaju.

Mask: Ako Tramp ne pobijedi, ovo će biti posljednji izbori

Mask: Ako Tramp ne pobijedi, ovo će biti posljednji izbori

Zvaničnici bi odbacili kao lažne takve snimke, a koje je Republikanska partija koristila kao municiju za kritike tadašnjeg demokratskog kandidata.

Tokom prošlonedjeljnog pojavljivanja u programu "Pogled" (The View), Bajden je insistirao da je mogao da pobijedi Trampa na izborima.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:10 Dosije

    ''Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Stranačka hronika

    Stranačka hronika

  • 21:40 Aviondžije (12+)

    '''Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)