Boguslav Paček upozorava

Dolazi li krajem maja „ruski pakao“?!

  • Izvor: SRNA
  • 07.05.2024. 13:59

Poljski general Boguslav Paček upozorava da je ukrajinskoj vojsci ostalo još najviše mjesec dana da se pripremi za veliku rusku ofanzivu, za koju procjenjuje da će biti paklena.

Prema njegovoj procjeni, za nekoliko nedjelja Ukrajince će zadesiti - pakao.

"Zapadna pomoć će im pomoći da izdrže nekoliko mjeseci, ali je sudbina sukoba već unaprijed riješena u korist Rusije. Jedan od razloga jeste i taj što će Ukrajina - od 61 milijarde dolara koje je odobrio Kongres SAD - za oružje i municiju realno dobiti manje od 14 milijardi" - navodi Paček.

Prvi general Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski proveo je dva dana na liniji fronta zbog, kako navodi, "teške situacije na istoku", prenose ukrajinski portali.

Nakon 16 godina usaglašavanja - potpisan sporazum o priznavanju vozačkih dozvola između Italije i BiH

Nakon 16 godina usaglašavanja - potpisan sporazum o priznavanju vozačkih dozvola između Italije i BiH

On navodi da je bio sa jedinicama na "krasnoarmejskom" /odnosno - pokrovskom/ i kurahovskom frontu, koje je nazvao "pravcima glavnog napada" ruskih trupa.

Sirski priznaje da Oružane snage Rusije imaju prednost u ljudstvu, naoružanju i vojnoj opremi i da svakodnevno napadaju položaje Oružanih snaga Ukrajine.

Šef Glavne vojne obavještajne uprave Ukrajine Kiril Budanov ranije je ocijenio da će Oružane snage Rusije krenuti u ofanzivu u junu.

Prema njegovim riječima, ruske snage će pokušati da "potpuno zauzmu" teritorije Donjecke i Luganske Narodne Republike.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:40 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (R) (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.

  • 17:50 Еmisija: Na ivici terena (R)

    Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.

  • 18:20 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem

    ‘Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem’ pregled je sedmice sa pažljivo odabranim aktuelnim temama, komentarima, sagovornicima i zanimljivim pristupom najvažnijim informacijama iz zemlje, regiona i svijeta.