Inspiracija mnogima

Djevojačko veče joj zauvijek promijenilo život - Zbog prijateljice ostala nepokretna

  • Izvor: Kurir
  • 15.07.2024. 12:27

Devojka po imenu Rakel Čepmen je trebala da stane na ludi kamen, pa je pre venčanja isplanirala devojačko veče na bazenu sa svojim najboljim prijateljicama. Međutim, ono što se dogodilo je zauvek promenilo tok njenog života.

Tog kobnog maja 2010. dok je bila u bazenu sa svojim prijateljicama, jedan trenutak nepažnje doveo je do toga da Rakel udari glavom o ivicu, što je rezultiralo povredom kičmene moždine i paralizom od kukova nadole.

Iako je nesreća ostavila trajne posljedice na njen fizički integritet, Rakel je pronašla snagu u podršci svog vjerenika, koji je ostao uz nju uprkos svemu.

Njihova ljubavna priča postala je inspiracija mnogima, a Rakel je kroz svoje Tiktok snimke podijelila intimne trenutke sa svojim suprugom, ističući važnost ljubavi i podrške u teškim trenucima.

Nakon nesreće, Rakel nije optužila svoju najbolju drugaricu za ono što se dogodilo, iako je imala puno pravo na to.

Međutim, nekoliko godina kasnije, ta ista drugarica je izdala Rakel kada joj je bila potrebna podrška u finansijskim problemima.

Rakel se prisjeća kako joj je ta osoba rekla da je napravila grešku što se udala za učitelja, implicirajući da zbog toga nema dovoljno novca.

Uprkos svemu, Rakel i njen suprug odlučili su da prošire svoju porodicu i dobili su kćerkicu putem surogat-majke. Njihova odlučnost i ljubav su ih vodili kroz izazove, a Rakel se ističe kao borac za prava osoba sa invaliditetom.

@rachelles_wheels So many people said you’d leave but here we are on our 12th wedding anniversary! We could never live without one another and we are beyond lucky to have this love story. And look what we created together#. Heres to many, many more. #love #lovestory #fyp #couplegoals #relationshipgoals #relationship #weddingtiktok #couplestiktok ♬ Thank God - Kane Brown & Katelyn Brown

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.