Razgovori o postizanju prekida vatre

Delegacija Hamasa sutra u Kairu

  • Izvor: SRNA
  • 28.04.2024. 14:56

Delegacija palestinske militantne organizacije Hamas doputovaće sutra u Kairo na razgovore o postizanju prekida vatre u Pojasu Gaze, rekao je neimenovani zvaničnik Hamasa.

Isti zvaničnik naveo je da će delegacija razgovarati o prijedlogu o prekidu vatre koji je predao Hamas posrednicima Kataru i Еgiptu, te o odgovoru Izraela.

On nije objavio detalje posljednjih prijedloga.

Krajem sedmice je višerangirani zvaničnik Hamasa Halil Al Haja rekao da je ta grupacija dobila odgovor Izraela na prijedlog o prekidu vatre i da razmatra tekst prije nego što dokument preda egipatskim i katarskim posrednicima.

Iz Moskve jasni: To će biti

Iz Moskve jasni: To će biti "čvrst ekser" u kovčegu zapadnog ekonomskog sistema

Prethodne runde razgovora su propale zbog nepremostivih nesuglasica oko stavova dvije strane. Hamas traži sporazum o trajnom prekidu sukoba i da Izrael povuče svoje snage iz Pojasa Gaze.

Izrael je ponudio privremeni prekid vatre za oslobađanje oko 130 talaca koji su još u zarobljeništvu i da se omogući isporuka dodatne humanitarne pomoći. Izrael je saopštio da neće okončati svoje operacije sve dok ne ostvari svoj cilj, a to je uništenje Hamasa.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program