Kentaki

Čuvari masovno imali odnose sa robijašima, jedna policajka zatrudnila

  • Izvor: ATV
  • 28.02.2024. 12:26

Najmanje 30 zatvorskih čuvara u Kentakiju imalo je intimne odnose sa zatvorenicima u samo 16 mjeseci - pri čemu je jedna službenica zatrudnila.

Njih 14 je krijumčarilo drogu.

Nakon dugotrajne borbe sa državnim zvaničnicima oko pristupa evidenciji, list "Herald-Lider" je došao do mnoštva internih izvještaja o nedoličnom ponašanju iza zatvorskih zidova.

Dokumenti su se odnosili na slučajeve koji su nastali tokom 16 mjeseci, zaključno sa novembrom 2023.


Žena poznatog repera bez donjeg veša hodala ulicom

Žena poznatog repera bez donjeg veša hodala ulicom

U jednom incidentu, Trista Foks (39) optužena je za silovanje trećeg stepena u decembru 2022. godine nakon što je s kolegama imala polni odnos sa zatvorenikom u državnom zatvoru Kentaki u okrugu Lajon.

Još jedna policajka, koja je dala ostavku nakon što se saznalo za njenu vezu s robijašem, rekla je istražiocima da je "ranjiva na romantične pomake" svog partnera u zatvoru.

“Uhvatio me je u pogrešno vrijeme jednog dana. Mislim, ne znam šta još želite da kažem”, rekla je ona, prenoci "Herald-Lider".

"Kažem da samo živim u ovom trenutku", rekao je taj zatvorenik na ispitivanju.

U drugom slučaju, službenica za uslovnu kaznu u Ovensborou je prošle godine zatrudnila sa osuđenikom koji je izašao na uslovnu slobodu.

Službenica popravnog kompleksa Sendi u okrugu Еliot otpuštena je 2022. godine nakon što je zaposlenik vidio da se zatvorenik sastaje s njom 25 puta u roku od nekoliko sati u različitim zatvorskim spavaonicama.


Istina se dugo krila: Glumica predosjećala svoju smrt, na kraju se sve obistinilo

Istina se dugo krila: Glumica predosjećala svoju smrt, na kraju se sve obistinilo

Pored seksualnog maltretiranja, "Herald-Lider" je izvijestio da je još 14 zaposlenih u zatvoru nabavilo drogu i krijumčarilo je u zatvor i da su u nekim slučajevima za to plaćeni.

Od 140 ispitanih zatvorskih službenika, 62 je otpušteno ili dalo otkaz. Drugi su dobili upozorenja ili obuku da se poprave.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: