Deseti dan sukoba

Bolnice u Gazi ostaju bez goriva, Izrael demantovao prekid vatre na jugu enklave

  • Izvor: Agencije
  • 16.10.2023. 09:32

Deseti je dan sukoba izraelske vojske i Hamasa. Kancelarija Ujedinjenih nacija za koordinaciju humanitarnih pitanja upozorila je danas da očekuje da će bolnice širom Pojasa Gaze imati goriva za još 24 časa.

- Gašenje rezervnih generatora bi ugrozilo živote hiljade pacijenata koji su u opasnosti - navela je pomenuta kancelarija na svom sajtu.

Dodali su da je Izrael djelimično obnovio vodosnabdijevanje u Kan Junisu, na području na istoku Gaze.

- Zabrinutost zbog dehidracije i bolesti koje se prenose vodom i dalje je velika s obzirom na kolaps vodovodnih i sanitarnih usluga, uključujući i jučerašnje zatvaranje posljednjeg funkcionalnog postrojenja za desalinizaciju morske vode u Gazi - navodi se u izvještaju Kancelarije Ujedinjenih nacija za koordinaciju humanitarnih pitanja.

Izrael demantovao da je postignut sporazum o prekidu vatre na jugu Gaze

Izrael je negirao izvještaje da su Izrael, SAD i Еgipat postigao sporazum o prekidu vatre u južnoj oblasti Pojasa Gaze, kako bi se dozvolilo da se otvori granični prelaz Rafa sa Еgiptom i dozvoli da humanitarna pomoć dospe do Palestinaca.

"U ovom trenutku, ne postoji dogovor o prekidu vatre zbog ulaska humanitarne pomoći ili izlaska stranaca iz Pojasa Gaze", navodi se u saopštenju kabineta premijera Benjamina Netanijahua, prenio je Tajms of Izrael.

Nešto ranije, novinska agencija Rojters je, citirajući dvojicu egipatskih bezbjednosnih zvaničnika, objavila da je Izrael pristao na kratkotrajni prekid vatre od 8 časova po srednjoevropskom vremenu, u navodnom dogovoru sa zvaničnicima Еgipta i Sjedinjenih Američkih Država.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:15 Serija: Ko te šiša (12+)

    Serija: Ko te šiša (12+)

  • 21:45 Serija: Preko Atlantika (12+)

    ''Serija: Preko Atlantika (12+)