"Ako predsjednik odluči"

"Blumberg": Američka vojska spremna da isporuči rakete dugog dometa Kijevu

  • 03.10.2023. 15:37

Američka vojska spremna je da prebaci u Ukrajinu rakete dugog dometa ATACMS (ATACMS) kada američki predsjednik Džozef Bajden donese odgovarajuću odluku, izjavio je pomoćnik sekretara američke vojske za nabavku i opremu Daglasa Buša, prenosi "Blumberg".

"Već je odlučeno koje ćemo rakete isporučiti. Spremni smo kada i ako predsjednik odluči da to uradi", kazao je Buš.

Rusija više neće da čeka: Moskva kreće u lov na ukrajinski vojni vrh!

Rusija više neće da čeka: Moskva kreće u lov na ukrajinski vojni vrh!

Kako je naveo, vojska se već opredijelila za rakete koje će poslati Ukrajini, napomenuvši da Oružane snage Ukrajine već imaju lansere koji su pogodni za ATACMS, ali će im biti potrebne manje modifikacije.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova nedavno je upozorila da će Kijev koristiti američke rakete ATACMS u terorističke svrhe za napad na civilnu infrastrukturu gradova Donbasa i Krima.

"Što se tiče isporuke raketa velikog dometa kijevskom režimu, treba razumijeti da će zločinački režim u Kijevu tu vrstu oružja koristiti uglavnom u terorističke svrhe za napade na društvene objekte i stambena naselja gradova Donbasa i Krima", naglasila je Zaharova.

Grenel o eskalaciji u Banjskoj: Potrebna je transparentna istraga, SAD treba da pošalju izaslanika

Grenel o eskalaciji u Banjskoj: Potrebna je transparentna istraga, SAD treba da pošalju izaslanika

Troje američkih zvaničnika izjavilo je nedavno za Еn-Bi-Si njuz da je predsjednik SAD Džozef Bajden rekao na sastanku s ukrajinskim predsjednikom Vladimirom Zelenskim da će Amerika poslati Kijevu rakete dugog dometa ATACMS.

Zvaničnici koji su željeli da ostanu anonimni nisu precizirali kada će rakete biti poslate Kijevu, a navodno se radi o manjem broju ove vrste naoružanja.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: