CIA

Amerikanci i zvanično rekli da Rusija nema veze sa Havana sindromom

  • Izvor: Agencije
  • 20.01.2022. 11:24

Većina slučajeva takozvanog “Havana sindroma” može se objasniti ekološkim uzrocima, nedijagnostikovanim zdravstvenim stanjima ili stresom, a ne akcijama preduzetim od strane neke inostrane sile, objavio je danas list “Njujork tajms” pozivajući se na zvaničnike američke Centralne obaveštajne agencije (CIA).

Većina od 1.000 slučajeva "Havana sindroma" koje su pregledali američki istražitelji su objašnjivi i pokazuju da je malo vjerovatno da je misterioznu bolest izazvala Rusija ili neki drugi strani protivnik, naveli su zvaničnici CIA za taj list opisujući privremene nalaze istraživanja.

Saopšteno je i da CIA nastavlja istragu o više od dvadeset neobjašnjivih slučajeva, odnosno o navodnoj misterioznoj bolesti koja je pogodila američke diplomate, zvaničnike i članove njihovih porodica u inostranstvu - Beču, Parizu, Ženevi i Havani.

Pored tih slučajeva, još jedan značajan broj ostaje neobjašnjen, citirao je “Njujork tajms” analizu jednog zvaničnika CIA.

Ovaj sindrom je prvi put privukao pažnju javnosti 2016. godine nakon što se više desetina diplomata u američkoj ambasada u Havani požalilo na migrene, mučninu, loše pamćenje i vrtoglavicu.


  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Narod priča (R)

    ''Narod priča (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.