Da li je zapad konačno odustao

Američki mediji javljaju: SAD i Еvropa nagovaraju Kijev na mirovne pregovore s Rusijom

  • Izvor: Agencije
  • 04.11.2023. 15:15

Američki i evropski funkcioneri razgovarali su s ukrajinskom vladom o tome što bi mogući mirovni pregovori s Rusijom mogli uključiti da se okonča rat, citirao je Еn-Bi-Si neidentificiranog visokog američkog funkcionera i jednog bivšeg američkog funkcionera.

U ratu u Ukrajini, koji sada traje 21 mjesec, ubijeno je ili ranjeno stotine hiljada ljudi, a dijelovi zemlje su razoreni. Rat je izazvao najdublju krizu u odnosima Moskve sa Zapadom od Kubanske raketne krize 1962. godine, prenosi Hina.

Šta se desi sa Ukrajinom?

Šta se desi sa Ukrajinom?

Еn-Bi-Si je rekao da su razgovori uključivali vrlo široke nacrte onoga od čega bi Ukrajina možda morala odustati da postigne dogovor s Rusijom. Rojters nije mogao nezavisno provjeriti razgovore o kojima je javila američka televizijska mreža.

Razgovori s Ukrajinom dolaze u jeku zabrinutosti američkih i evropskih funkcionera da je rat dosegao mrtvu tačku te takođe zbog sposobnosti Zapada da nastavi pružati pomoć Ukrajini, citira Еn-Bi-Si riječi funkcionera.

Peskov: Htjeli su o nas da brišu noge, ali stvari su se promijenile!

Peskov: Htjeli su o nas da brišu noge, ali stvari su se promijenile!

Rusija trenutno kontroliše oko 17.5 odsto teritorije koja je bila u sastavu Ukrajine prije početka Specijalne vojne operacije. Moskva kaže da je morala pokrenuti SVp u Ukrajini kao odgovor na ono što vidi kao neprijateljski i agresivni Zapad za koji kaže da koristi Kijev za potkopavanje Rusije.

Nove poruke Putina: Ukrajina željela da istrijebi Ruse u Donbasu uz aplauz Zapada

Nove poruke Putina: Ukrajina željela da istrijebi Ruse u Donbasu uz aplauz Zapada

Kremlj kaže da će postići sve svoje ciljeve u Ukrajini, dok Kijev kaže da želi vratiti kontrolu nad svim teritorijama koje su nakon referenduma ušle u sastav Ruske Federacije. Kijev pod tim misli i na Krim. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: