Izbacio joj insulin

Alternativni iscjelitelj ubio dijabetičarku: Liječio je šamaranjem

  • Izvor: Agencije
  • 27.07.2024. 12:19

Alternativni iscjelitelj Honči Sjao proglašen je krivim za ubistvo iz nehata dijabetičarke Danijel Kar-Gom, koja je preminula jer je prestala da koristi insulin, što joj je rečeno na jednoj od njegovih radionica.

Kar-Gom umrla je u oktobru 2016. godine dok je učestvovala u terapiji "Pajda ladžin", koja podrazumijeva šamaranje pacijenata, prenosi Independent.

Sjao je Velikoj Britaniji izručen iz Australije, gdje je prethodno bio procesuiran zbog smrti šestogodišnjeg dječaka koji je takođe preminuo kada su roditelji prestali da mu daju insulin nakon što je prisustvovao jednoj od radionica.

Tužilac Dankan Atkinson rekao je poroti da je Danijel tražila alternative u liječenju dijabetesa tipa 1, jer je bila vegetarijanka i plašila se injekcija.

Njen sin Metju Kar-Gom, koji živi na Novom Zelandu, potvrdio je da je njegova majka oduvijek pokušavala da pronađe alternativne metode liječenja dijabetesa.

Presuda Sjaou biće izrečena 1. oktobra.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 17:50 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.

  • 18:20 Čarolija Republike Srpske

    ''Čarolija Republike Srpske

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.