Beograd

Vučević: Zahvalnost Angoli jer nije podržala rezoluciju i za čvrst stav o Kosmetu

  • Izvor: SRNA
  • 06.06.2024. 16:41

Predsjednik Vlade Srbije Miloš Vučević zahvalio je danas Angoli što nije podržala rezoluciju o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN, ističući ona neće donijeti dobro ni Srbiji, ni BiH.

Vučević je u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Angole Teteom Antoniom naglasio da Srbija izuzetno cijeni podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu, kao i čvrst stav o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti takozvanog Kosova.

On je naglasio da Srbija pridaje veliki značaj daljem unapređenju sveukupne saradnje sa Angolom, koja se zasniva na uzajamnom povjerenju i prijateljstvu dvije države i naroda, koja datira još od vremena Pokreta nesvrstanih, saopšteno je iz Vlade.

Vučević je ukazao da Srbiju i Angolu vezuju slobodarski duh i tradicionalno dobri odnosi, koji i u budućnosti treba da se razvijaju, kao i do sada, u obostranom interesu, a posebno u oblasti obrazovanja, u okviru koje je danas potpisan Sporazum o međusobnom priznavanju akademskih kvalifikacija, zvanja i diploma.

Antonio je ponovio da je pozicija Angole kada je riječ o suverenitetu Srbije principijelna i da se neće promijeniti.

On je ocijenio da će Sporazum u oblasti obrazovanja sa Srbijom doprinijeti unapređenju znanja kako bi se u Angoli izvršila diversifikacija ekonomije i infrastrukture.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:40 Tajne muzeja

    'Tajne muzeja

  • 17:00 Serija: Nasljednici (R) (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.

  • 17:50 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom (R)

    Putujte po svijetu sa Robertom Dacešinom, jer će vam se apetiti za putovanjem i svim biserima koje ono nudi sigurno povećati.

  • 18:20 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem

    ‘Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem’ pregled je sedmice sa pažljivo odabranim aktuelnim temama, komentarima, sagovornicima i zanimljivim pristupom najvažnijim informacijama iz zemlje, regiona i svijeta.